Flere nyheder

 
Litteratur
Det sidste ord

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Det sidste ord
Tir. 29. apr. 2008

"Det sidste ord" er en krimi, som handler om genåbningen af en gammel sag på baggrund af fund af DNA-spor, der teknisk ikke var tilgængelige 20 år tidligere, da sagen begyndte. Harry Bosch kaldes tilbage fra pension og sættes på den såkaldt kolde sag, som måske ikke er helt så kold, som først antaget.


Harry Bosch er tilbage i Los Angeles politikorps, hvor han er blevet ansat i en ny afdeling for uopklarede sager. Sammen med sin gamle makker Kiz Rider, skal han forsøge at opklare disse sager. Første sag er et mystisk dødsfald fra 1988, hvor en sekstenårig pige blev fundet død på et bjerg ikke langt fra det hus, hun boede i sammen med sine forældre. Pigen var mulat og ved obduktionen blev det fastslået, at hun havde fået en abort 6 uger tidligere, men det blev aldrig godtgjort, om det var selvmord eller mord og i sidste tilfælde, hvem der havde myrdet hende. Der er sket et gennembrud i denne sag, fordi der nu er mulighed for at bruge DNA teknikker, som ikke var tilgængelige i 1988. Der er fundet DNA på den pistol, der blev fundet sammen med pigen, men det match som DNA'et giver, passer ikke helt på en morders profil, og desuden er beviset ikke godt nok til at få den mistænkte dømt for mord, idet det tekniske bevis kun binder den mistænkte til pistolen, ikke til mordet.

Harry og Riz kommer på arbejde, ikke mindst fordi det viser sig at sagen måske har forbindelser ind i deres egne rækker. Selv om Harry er blevet budt velkommen tilbage af direktøren, finder han også hurtigt ud af, at det ikke er alle, der er glade for at have ham tilbage.

Bogen har et spændende plot, som dog til tider kan virke lidt langtrukkent og med temmelig mange personer, som befinder sig i periferien af historien, men alligevel aldrig kommer til at betyde det store for handlingen. Sproget i bøgerne kan til tider virke indforstået, men dette har yderligere den virkning, at læseren bliver mere involveret i det miljø, plottet foregår i. Der gøres ikke ret meget ud af personkarakteristik, hvilket gør, at personerne ikke brænder ret meget igennem hos læseren, men bliver lidt ligegyldige i forhold til handlingen.

Det sidste ord er den tiende roman i rækken af bøger med Harry Bosch som hovedperson. Bogen kan sagtens læses uafhængigt af de andre, selv om der tit forekommer hentydninger til ting, der er sket tidligere.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Michael Connelly: Det sidste ord
Forlag: Klim
Sider: 335
ISBN: 978-87-7955-520-4