Flere nyheder

 
Litteratur
Skiftedag

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Skiftedag
Ons. 7. maj 2008

Bogen handler om Kathrin og Beth som er enæggede tvillinger, men lever to meget forskellige liv. Den ene er studievært i København, den anden hjemmegående husmor på et gods i Jylland. Deres liv er gået i hårdknude, men hver især mener de, at de kan løse den andens problemer, derfor bytter de roller.




Historien om to identiske tvillinger med hver sit liv, som ikke har meget tilfælles med det den anden har, er temmelig fortærsket, men på en eller anden måde fænger det alligevel, fordi alle nok har oplevet at ønske, at de kunne blive til en anden person.

Det, at ingen af pigerne fungerer særligt godt i deres nye roller og ikke rigtigt får ordnet den andens problemer, gør at plottet er lidt mindre forudsigeligt, end man kunne have frygtet. Det viser sig, at pigerne er vokset op med en far, som gik op i boglige færdigheder og derfor foretrak Kathrin frem for Beth. Dette gjorde, at søstrene altid konkurrerede om alting, og det er de aldrig vokset fra. Bogen ender med at handle om, at Beth og Kathrin skal lære at holde af og respektere hinanden som personer og holde op med at konkurrere om alting.

Udover hovedhistorien kører der også nogle små sidehistorier gennem plottet, som involverer Beths mand Henrik, en asiatisk mand som Beth er kommet til at køre ned og som ligger i koma på hospitalet samt forsvarsministeren, som pludselig kommer på alle landets forsider sammen med Kathrin, hvor de udråbes til at have en affære.

Bogen indeholder nogle få morsomme episoder og en smule mystik, men der er langt mellem de lyse øjeblikke og den kommer nemt til at virke langtrukkent og lidt kedelig.

Skiftedag kan bruges som let underholdning i flyet på vej på ferie eller ved svømmepølen under ferien, men hører nok til den slags bøger, man kun lader sig underholde af én gang.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Dorte Studsgarth: Skiftedag
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 478
ISBN:9788759529010