Flere nyheder

 
Litteratur
Robertas bamse

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Robertas bamse
Ons. 14. maj 2008



Denne samling af fire historier om mobning i børnehøjde er lavet i samarbejde med Red Barnet i forbindelse med projektet "Fri for Mobberi". Generalsekretær for Red Barnet Mimi Jakobsen har skrevet forord, og historierne er skrevet af kendte danskere og illustreret af nogle af de bedste danske børnebogsillustratorer
.

De fire historier om mobning er skrevet af Bubber, Ellen Hillingsø, Ole Kibsgaard og Kaya Brüel, og hver historie tager udgangspunkt i de svære situationer i børnehaven med mobning. En gennemgående figur i de fire historier er Bamse-ven, der med sin støtte og opbakning er med til at lære børn om forskellen på at drille for alvor og at drille for sjov.

Hver historie tager udgangspunkt i en bestemt værdi: omsorg, respekt, mod og tolerance. Efter hver historie fortæller forfatterne kort om baggrunden for og inspirationen til historien. Der er et kort afsnit om værdierne i historien og gode råd til, hvordan man kan få en samtale med børn om mobning, og hvordan man undgår det.

Historierne blev sidste år udgivet som en del af pixi-serien 116 (nr. 849-852), og dette genspejles blandt andet i illustrationerne, der ikke alle har haft lige godt af at blive blæst op i et større format. Så på trods af de dygtige børnebogstegneres bidrag, så virker særligt historierne "Adam og de store børn" og "Mussepige Misse" grumsede.

Til bogen er en CD med de fire historier indtalt af forfatterne - hvilket er med til at give en ekstra dimension i historierne. CDen afsluttes med sangen "Gør Noget!" Af B-Boys, Nicolai, Anne Gadegaard, Caroline, Kathrine Brøndsted og Joachim Hejslet Jørgensen (som nok ikke bliver et stort hit).

Hjertet og de allerbedste intentioner er med i denne bog, og den kan være med til at sætte fokus på, hvordan man allerede i børnehaven skal arbejde aktivt og åbent med at lære at blive en god kammerat og passe på hinanden. De gode råd til dialog kan være gode til at hjælpe forældre og pædagoger til at åbne op for en diskussion med børn om de ofte svære spørgsmål.

På den anden side er de fire kendte danskere, der har givet deres bidrag, ikke professionelle børnebogsforfattere, hvilket gør, at nogle af historierne godt kunne have brugt en 'ekstra tand' pædagogik. Men alt i alt en god børnebog for børnehavebørn og indskolingsbørn.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Bubber, Ellen Hillingsø, Ole Kibsgaard, Kaya Brüel: Robertas bamse - og tre andre historier om mobning
Illustreret af Kim Dalsgaard, Sussi Bech, Dina Gellert, Niels Roland
Forlag: Carlsen
Sider: 92 + CD
ISBN: 978-87-62-60969-3