Flere nyheder

 
Film
Martian Child

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Martian Child
Man. 19. maj 2008

En ny film med John Cusack i hovedrollen om en mand, der bliver en far, og en dreng, der bliver en søn. En fortælling om etableringen af båndet mellem far og søn, hvor det nogen gange føles, som om de kommer fra hver sin planet. Og det er en historie om udfordringen af de gængse børneopdragelsesmetoder.

David (John Cusack) er en science fiction-forfatter, som er ensom efter sin unge kones død. Pludselig vendes der op og ned på hans verden, da han adopterer drengen Dennis på 6 år. Dennis er overbevist om, at han kommer fra Mars. Og hvad passer bedre end en science fiction-forfatter, der skriver om Mars, til en dreng, der tror han kommer derfra?! Dennis udfordrer alle Davids antagelser om børn, og han må virkelig være kreativ, når han skal leve sig ind i hans verden for at nå ind til ham.

John Cusack spiller godt, selvom der kun enkelte steder i film virkelig kommer de frustrationer og følelser ud, som der må følge med, når man adopterer et 'barn med særlige vilkår', som er så følelsesmæssigt ude af trit med menneskeheden.. Drengen Bobby Coleman spiller uovertruffent sin alder taget i betragtning. Det er utroligt, at man kan få en 7-8 årig dreng til fuldstændig at lade være med at smile og spille så indadvendt og fremmedgjort, som han gør i filmen. Historien er et drama uden at være hverken sukkersødt eller kedeligt. Men der mangler lidt flere følelser i historien for rigtig at efterlade indtryk på en.

Birollerne spilles indlevende og overbevisende af Amanda Peet (vennen Harlee) og Joan Cusack (søsteren - både på lærredet og i virkeligheden - Liz). Hovedhistorien er klart forholdet mellem David og Dennis, men der en smule romantik klemt ind mellem David og den gode ven Harlee. Det er dog så perifert fortalt, at jeg ikke synes det kan gå under betegnelsen 'romantisk drama'. Martian Child er svær at kategorisere - den er ikke rigtig komedie, men heller ikke rent drama.. og helt science fiction kan det heller ikke siges at være, men en god blanding af elementer af det hele.

Af ekstra materiale er der bl.a. slettede scener - og de giver et spændende indblik i klipningens ædle kunst. Der er nemlig i de slettede scener en langt mere overnaturlig tilgang til drengen Dennis, og hvis de havde været med, ville man have endnu mere usikker på, hvor han i virkeligheden kommer fra! Derudover er der en lille minidokumentar om Det rigtige Martian Child - hvor vi møder forfatteren David Gerrold og hans adoptivsøn Sean Friedman. Det er Davids bog Martian Child filmen er baseret på, som er den rigtige historie om hans adoption af sin søn. Så er der den obligatoriske 'Bag-om-filmen'-dokumentar (Working with the Marian Child), der er fokuseret på udvælgelsen og arbejdet med Bobby Coleman. Denne præsentation af et barns arbejde indenfor filmverden giver et andet perspektiv på filmindustrien, om det er positivt vil jeg lade det være op til folk selv at bedømme...

Filmen er anbefalelsesværdig, men ikke mere - hverken mindeværdig eller storslået. Det er ikke en 'må-eje' medmindre man er stor John Cusack fan.

Ude på DVD fra SF Film

Se film-info