Flere nyheder

 
Litteratur
Anne Holt: 1222

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Anne Holt: 1222
Tor. 19. jun. 2008

1222 er det antal meter over havet fjeldhotellet Finse 1222 ligger. Her forsamles de overlevende efter en stor togulykke, men mens en snestorm raser udenfor, begynder folk at dø indenfor. Hvem er morderen, og hvem er folkene i den tilkoblede togvogn, som blev reddet ud før nogen andre?





Plottet består af flere handlingsforløb. Der er et, der drejer sig om Hanne Wilhelmsen, tidligere Kriminalinspektør, som siden en dramatisk skudepisode har siddet i kørestol. Så er der et kort handlingsforløb med togulykken, et handlingsforløb omkring folks reaktioner på indespærring og mord på fjeldhotellet og et noget uafsluttet forløb omkring et hemmelighedsfyldt selskab, som rejste i en privat togvogn og blev indlogeret væk fra de øvrige på hotellet.

Mens snestormen raser udenfor, overtales Hanne Wilhelmsen til at forsøge at opklare mordet på den karismatiske præst Cato Hammer. Hanne er absolut ikke indstillet på at lege opdager, hun foretrækker at vente til politiet når frem til dem, men da flere mennesker findes døde, bliver det kritisk at finde morderen.

Bogen er fyldt med forskellige personligheder, som på den ene eller anden måde får indflydelse på historiens forløb. Hanne Wilhelmsen selv vil bare have lov at være i fred for alle andre mennesker. Drengen Adrian er en utilpasset ung mand, som lader til at være stukket af fra en institution. Pigen Veronica dyrker Goth-stilen og er om mulig endnu mere utilnærmelig end Adrian. Derudover er der en læge, der er dværg, en samling præster og et muslimsk ægtepar, som ikke falder helt indenfor muslimske normer. Læg dertil de mystiske mennesker i den tilkoblede togvogn; et medlem af den kongelige familie, en straffefange, en terrorist, eller en helt fjerde person.

Anne Holt har begået en bog, der kan sammenlignes med Agathe Christies velkendte kriminalromaner. Dog er handlingsforløbet en smule mere langtrukkent og uafsluttet end Christies.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Anne Holt: 1222
Forlag: Gyldendal
Sider: 302
ISBN: 978-87-02-06557-2