Flere nyheder

 
Musik
Scamp: Mirror Faced Mentality

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Scamp: Mirror Faced Mentality
Ons. 3. sep. 2008

Danske "Scamp" viser med deres første fuld-længde udspil, at de er et effektivt og overbevisende bud på et band, der starter, hvor tyske "Die Krupps" slap og den hypersoniske industrial-thrash begynder. Der bliver gået til stålet i en uhørt grad, og det er måske forklaringen på, at bandet udkommer på et italiensk label.

Tandlægeboret
Enhver med en indbygget panisk rædsel for lyden af et tandlægebor bør gå en lang bue uden om Mads, Kristian, Morten og Mikael. For der er i Scamps musik en fuldstændig og absolut kompromisløs levering af det mest hårdtslående metal, der længe er produceret på de danske breddegrader. Og så alligevel ikke, da albummet Mirror Faced Mentality er signet på det italienske Scarlet Records. Der var simpelthen ingen danske labels, der turde binde an med det bidske hardcoreband. Selv efter anmelderroste demoudgivelser, der høstede stor opmærksomhed i bla. magasinet Danish Metal.

Heldigvis er det henholdsvis Ziggy fra AB Studios og Tue Madsen, der har stået bag mixerpulten, så produktet er i sidste ende så dansk som det kan være. Det siger kun noget om den mangel på fremsynethed og konformisme, der præger den danske musikbranche, at man ikke tør binde an med et så teknisk udfordrende band som Scamp.

Flueknepperne fra Helvede
Scamp kalder sig selv for 'tekniske fluekneppere', der ikke accepterer nogen kompromisser, når det handler om kvalitet. Det er eksempelvis også grunden til, at de ikke har en bassist. Der er simpelthen ikke nogen, der er dygtig nok til at spille de afsindig svære basgange. Og det er netop en af de ting, der springer i øjnene (og ørerne) ved de første gennemlytninger af Mirror Faced Mentality: Det tekniske niveau er simpelthen nærmest uovertruffet! Der er ingen tvivl om, at disse drenge kan spille røven ud af enhver svigermors g-streng. Og de gør det med en elegance og stålhård præcision, der stiller krav til lytteren.

Deres tekniske metal trækker på referencer som svenske Meshuggah, en tør lyd på trommerne som hos tidlige Helmet, en industrial-sound som hos førnævnte Die Krupps og tidligere Carcass og en uforsonlig attitude som hos Agnostic Front og Madball. Der bliver med andre ord ikke givet ved dørene her. Der er ingen risiko for, at man pludselig bryder ud i melodiske refræner, der indbyder til hyggelytning og nynnerier. Vi er langt ud over det punkt - og sikke et held for det. For der er et befriende fravær af konform leflen for det lette og det umiddelbart tilgængelige hos Scamp.

Bombekratere
Det kræver sit mod at begive sig ind i det glatte, krigshærgede landskab, som Scamp sønderbomber med deres finindstillede seksstrengsmaskingeværer. Men er man til den benhårde metal, der ligger i grænselandet af konstant tinnitus og et imponerende overskud og overblik til at levere noget af det mest overbevisende metal, der længe er set på disse kanter - ja, så kan det kun gå for langsomt med at få erhvervet Mirror Faced Mentality.

Et album, der næppe vil blive en stor kommerciel succes i lille, indspiste Dannevang, men som vil få en masse fortjent opmærksomhed hos de folk, der véd, hvad det handler om.

Ude på CD fra Target / Scarlet Records