Flere nyheder

 
Teater
Call Cutta in a Box

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Call Cutta in a Box
Man. 8. sep. 2008

Den tyske teatergruppe Rimini Protokoll sætter nye rammer for, hvad teater er og udfordrer sit publikum med 'forestillingen' "Call Cutta in a Box". Alene i et rum og med en telefon i hånden starter du en samtale med et menneske, der befinder sig på den anden side af jorden i et indisk call-center. Nysgerrig?

Du bliver budt velkommen i en herskabslejlighed på Frederiksberg, en mand viser dig ind i et rum, der til forveksling ligner et ganske almindeligt kontor i et privat hjem. Manden lukker døren bag dig med informationen: "Om lidt ringer telefonen, og du tager den bare." Ganske rigtigt, døren er dårligt lukket i før telefonen ringer. "Hello, this is Calcutta calling," lyder en kvindestemme med tyk indisk accent, og derpå starter en samtale med en indisk call-center-agent. Denne anmelder fik fornøjelsen af at tale med Sarasi, som fortalte om sin hverdag, sit liv, sin kæreste og sine arbejdsforhold og spurgte den anden vej, og man fornemmer små hint, der skal få dig til at reflektere over sin privilegerede tilværelse i det store globaliseringsshow.

Call Cutta In A Box er en forunderlig, interaktiv teaterinstallation, hvor du som ene tilskuer tvinges til at slippe kontrollen for at være deltager. Det usikre element er pirrende og anderledes, men stadig trygt. Som publikum er du en del af teateroplevelsen, en aktør, der holder eventyret i gang, for uden dig er der ingen oplevelse.

Bag produktionen af denne særlig interaktive teaterform står den tyske teater- og performancegruppe Rimini Protokoll, der består af Stefan Kaegi, Daniel Wetzel og Helgard Haug, sidstnævnte er produktionens instruktør. Deres mission har fra starten været at bryde med det konventionelle teater, og det må man sige, de formår. Man forlader lejligheden på Frederiksberg med en særlig undren, og et spørgsmål om, "hvad er det præcist jeg har været med til?" melder sig på banen. Gruppen er blandt teatereliten blevet kaldt et af tidens mest skel- og trendsættende initiativer, når det gælder teater som intervention i virkeligheden, og gruppen såvel som stykket Call Cutta in a Box har vundet priser og hædrende ord på sin færd igennem Europas teaterscener. Missionen om at nedbryde de faste regler er nået.

Rimini Protokoll og Camp X: Call Cutta in a Box

Se spilletider