Flere nyheder

 
Litteratur
Sofie Fehår: Trylletur i Glimmerland

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sofie Fehår: Trylletur i Glimmerland
Tir. 14. okt. 2008


Endnu en af forfatteren Emma Thomsons bøger om Sofie Fehår og hendes fe-veninder har set dagens lys. En glitrende, pastelfarvet billedbog for de yngste piger om en tur i 'Glimmerland' - en forlystelsespark for feerne i fe-byen Lille Blomsterby. En bog med ting der kan hives i, drejes rundt, åbnes og foldes ud.

Lad mig med det samme slå fast: Jeg bliver aldrig fan af Sofie Fehår, men må endnu engang overtrumfes af min 5-årige datter, der sluger Sofie Fehår og hendes skrækkelige univers råt! Feer og forlystelser i pastelfarver og med glimmer, bedre bliver det næste ikke for de små piger.. Desværre.

Fortællingen starter med et krisemøde; Sofie Fehår og hendes fire veninder vil gerne med til åbningen af den nye forlystelsespark, men der er totalt udsolgt. De bliver nødt til at spise sig igennem alle præmieslikkepindene i Lille Blomsterby for at finde vinderbilletterne. Og så er deres trængsler ikke engang overstået. Billetterne giver kun 2 timers adgang, og de må tilrettelægge turen, så de kan nå det hele.. men det viser sig, at de ikke engang kan få lov til at prøve andet end mariehøne-bådene sammen, for enten er de for små, for lette eller for brede! Men med lidt trylleri får de pludselig lov til at prøve det hele - både Den Hvirvlende Væg, Ræser-rusjebanen, Den klistrede candyfloss-trampolin, og andre vilde forlystelser. Og så er det alligevel ikke så sjovt.

Bogen er fyldt med ting, der kan pilles i - flapper, skiver, fold-ud-sider, og endda en boks med et lille spil (Glimmerland Fe-spil), og de er alle relativt robuste. Målgruppen er de mest lyserøde piger på 3-8 år, der sluger historierne råt på trods af deres overfladiske tilgang til verden. Hårdt presset 2 stjerner her fra - en for de pæne billeder og en for bogens interaktivitet, men ingen stjerner for selve fortællingen. På trods af bogseriens popularitet kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at give den mere; Sofie Fehår og hendes veninder er en flok sukkersøde, kvalmende tøser, der absolut ikke er gode rollemodeller for små piger.

Jeg kan næsten ikke få mig selv til det - men mere om Sofie Fehår kan findes på bøgernes hjemmeside. Så burde det være sikkert, at alle lyserøde fe-lyster er styret indtil der kommer endnu en bog. For det gør der jo nok.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Emma Thomson: Sofie fehår - Trylletur i Glimmerland
Forlag: Borgen
Sider: 28
ISBN: 978-87-21-03278-4