Flere nyheder

 
Litteratur
Dalia Dragehvisker 1

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dalia Dragehvisker 1
Man. 20. okt. 2008

"Dragesygen" er første bind af i alt fire i serien om Dalia Dragehvisker, som er Ida-Maria Rendtorffs første forsøg med fantasygenren. Historien foregår i et dragehvisker-samfund, som er styret af kvinder, som kan kommunikere med drager. Kvinderne planlægger et angreb mod den onde fyrst Mautus, som har slået Dalias mor ihjel.

Dalia tilhører en gammel slægt af dragehviskere. Hendes mor blev slået ihjel af fyrst Mautus, da Dalia var fire år og siden har Hella, dragehviskernes anfører, taget sig af hende. Dalia er nu 14 år og skal snart gennemføre krigerprøven, som skal bevise, at tiden som novice er slut og krigertiden begyndt. Dalia skal tage prøven sammen med sin bedste veninde Lutia, og begge er spændte på prøven og det nye liv, der venter dem.

Om morgenen før prøven vil Dalias drage Flamar pludselig ikke spise. Ingen appetit er normalt det første tegn på den frygtede dragesyge, men Dalia vil ikke acceptere, at Flamar kan være syg, så hun stiller alligevel op til krigerprøven med ham. Flamar forfejler den tredje del af prøven, og Dalia består ikke og må indse, at Flamar virkelig er syg - eller er nogen i gang med systematisk at forgifte dragerne?

Dalia får mistanke om, at der er en forræder på spil i drage-hviskersamfundet, men ingen vil tro på hende og hun tvinges ud på en farefuld jagt på beviser, men hvem kan hun stole på?

Bogen hører til fantasy-genren og kan læses af børn mellem 10 og 15, men appellerer muligvis mest til piger i denne aldersgruppe.

Dragesygen er en velskrevet bog med et spændende og meget gennemarbejdet plot, som foregår i et samfund, som forekommer meget realistisk med mange spændende og detaljerede personkarakteristikker. Det er dog tydeligt, at Dragesygen er tænkt som en del af en serie. Der påbegyndes en masse forskellige tråde i plottet, men stort set ingen gøres færdige, så bogen kan ikke rigtigt læses som selvstændigt værk. Man er nødt til at have fat i de næste bind i serien for at se, hvordan historien udvikler sig.

Der er masser af spænding, forræderi, sammensværgelser og en heltinde, som tydeligvis skal igennem en masse modgang, før det forhåbentlig begynder at lysne for hende. Det kvindedominerede univers er en spændende detalje i Dalia dragehviskers univers, og man fornemmer, at en del af de strabadser, Dalia udsættes for, har afsæt i denne kvindedominans, som uden tvivl opfattes som uretfærdig af mændene i samfundet.

Alt i alt er Dragesygen en velgennemarbejdet bog, som vil appellere til enhver fantasy-elsker, men det er en stor fejl, at bogen ikke kan læses som et selvstændigt værk.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Ida-Maria Rendtorff: Dalia Dragehvisker - Dragesygen
Forlag: Gyldendal
Sideantal: 129
ISBN: 9788702067354