Flere nyheder

 
Musik
Everybody's Talking

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Everybody's Talking
Man. 20. okt. 2008

Den 16. oktober påbegyndte Everybody's Talking bestående af Billy Cross, Jimmy Colding og Lars Maasbøl deres nye turné i anledning af udgivelsen af gruppens tredje album, "Louisiana". Turnéstarten fandt sted i Horsens Ny Teater foran et veloplagt publikum med lige så stor aldersspredning som bandets medlemmer.

Billy Cross, Jimmy Colding og Lars Maasbøl udkom I 2004 med deres første album, som bestod af en række fortolkninger af andre kunstneres sange. På deres nye album Louisiana har de for første gang egne produktioner med, skrevet af gruppens rocklegende Billy Cross. I koncerten spilles sange fra det nye album såvel som sange fra tidligere albums.

Første koncert blev givet på Horsens Ny Teater, hvor der er en stor rumklang i salen på både godt og ondt. Det betød, at musikerne næsten ikke behøvede deres mikrofoner, det var nemt at høre dem, og det var nemt for musikerne at høre publikum. Det er en god ting, når man gerne vil skabe en god kontakt mellem publikum og musikere, men knapt så heldigt, når der sidder en person blandt publikum, som har fået sig en tår og tørsten og føler sig kaldet til at blande sig i alt, hvad der bliver sagt på scenen.

De tre musikere forsøgte i lang tid at overdøve ovennævnte herre og joke sig ud af situationen, men da vedkommende til sidst rejste sig op og insisterede på at høre en bestemt countrysang, gik musikerne med på den i håb om, at han ville dæmpe sig, hvilket desværre ikke var tilfældet. Herren forsvandt heldigvis i pausen, så det øvrige publikum kunne nyde resten af koncerten i fred for fordrukne bemærkninger.

Musikken er en blanding af country, pop og rock og koncertformen er noget så usædvanligt som en siddende, tilbagelænet musikaflevering med et strejf af standup comedy.

Det er ren nydelse at høre Billy Cross, Jimmy Colding og Lars Maasbøl slå sig løs med fortolkninger af gamle numre samt deres egne produktioner. Alle tre har et fantastisk talent på hver deres område. Billy og Lars spiller formidabelt, det var nogle helt utrolige soloer, de kunne levere, og alt foregik uden noder - næsten tre timers koncert, hvor der bare spilles efter hukommelsen - det er ufatteligt det kan lade sig gøre. Jimmys stemmes spændvidde er også helt usædvanlig, når han går helt fra de høje toner ned til de dybe, så lyder det, som om det er den letteste ting i verden at gøre, men prøv at gøre det selv! - det er absolut ikke let...

Der er god kontakt til publikum hele vejen igennem, og de musikalske gaver bliver let krydret med smådrillerier og kommentarer, så man også får rørt lattermusklerne. Det blev blandt andet til en fortælling om Billy Cross barndom i New York i faderens tandlægeklinik, som hed "Cross Dental", hvilket havde givet navn til Billys første band i Danmark - Dental Cross eller bedre kendt som Delta Cross, samt havde fostret Billys usædvanlige interesse for tandstillinger!

Everybody's Talking appellerer til et meget bredt publikum, der kan ikke sættes en finger på deres talent eller deres engagement i forhold til publikum. Timerne i selskab med de tre dygtige musikere forsvandt lynhurtigt, og det kom som en total overraskelse, da bandet pludselig annoncerede, at de skulle i gang med deres sidste nummer.

Foto: PR-billede