Flere nyheder

 
Musik
A Time for Love

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
A Time for Love
Tor. 20. nov. 2008


Kenny Werner på klaver og Jens Søndergaard på saxofon og klarinet. Otte jazz-evergreens indspillet i København 2008. Alle ballader. Hermed præsenterer den dansk-amerikanske duo sit første officielle fællesprojekt. De leverer varen og spiller smukt og lækkert, man kan næppe sige andet. Til gengæld bliver det næsten for prunkløst og uengagerende.

CD-coveret prydes af et fotografi af to hænder. Den ene hånd griber nænsomt om den anden hånds pegefinger. A TIME FOR LOVE står der nedenunder. Det slår måske tonen meget godt an for, hvad dette spilleprojekt går ud på. De to hænder kan betyde harmonisk samspil, enkelhed, kærlighed. Og sådan er musikken også, harmonisk, enkel og ja, varm og smuk. Werner, Søndergaard og Stunt Records har hverken villet revolutionere jazz'en eller skabe et kunstprodukt med flere betydningslag. Og det kan man heller ikke sige, at de hverken påstår eller gør.

Så man ved, hvad man får. Men man får lyst til at spørge, om det ikke ville være mere interessant med nogle nye numre eller i hvert fald radikalt nye fortolkninger. Og dette spørgsmål ligger så meget lige for, at det foregribes af teksten i den medfølgende booklet."Over the years, you have probably heard truckloads of interpretations of these eight songs", gætter man på, men retfærdiggør derefter udvalget med, at melodierne bare udgør et smukt skelet i de musikalske historier, som både Jens og Kenny har til publikum. Det nye ligger i detaljerne. Alligevel er det som om, man har hørt numre som "Everything Happens to Me" og "Over the Rainbow" spillet på nogenlunde samme måde og med nogenlunde samme følelse før.

Man må komplimentere Stunt Records for timingen. En cd som A Time for Love kunne ikke komme på et bedre tidspunkt af året. De otte hygge-ballader kalder på te og appelsiner, stearinlys og mørke.

Ude på CD fra Stunt Records