Flere nyheder

 
Teater
Fest i Lønneberg

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fest i Lønneberg
Tir. 25. nov. 2008

Årets juleforestilling på Odense Teater er deres egen opsætning af de mest kendte historier om Astrid Lindgrens Emil fra Lønneberg. Om suppeterrinen, lillesøster Ida hejst op i flagstangen, og om Emils julegilde for sognets fattiglemmer. En god forestilling for børnene - og hyggelig underholdning for deres forældre.

Det er Kurt Dreyer, som har været skuespiller ved bl.a. Odense teater i efterhånden rigtig mange år, der har stået for opsætningen af stykket. Og det er han nu sluppet ganske fint fra.

Der er kommet en fin teater-version ud af det, selvom der nok er skruet lidt ekstra op for hyggen. Faderen Anton er - på trods af hans uundgåelige raserianfald - en smule venligere og mere godhjertet end originalen. Emil selv er også knap så fræk som originalen, og er i højere grad en tænksom, filosofisk dreng, der gør det hele i bedste mening. Og som han selv siger, så ved han jo først, om det er skarnstreger efter han har gjort det.

Men skarnsstreger, det er det sædvanligvis. Naturligvis ender han gang på gang i værkstedet, hvor han skal tænke over sine gale streger og fordriver tiden med at snitte træmænd.

Skuespillerne - særligt hovedrolleindehaverne - gør det fint. Morten Schaffalitzky passer godt i rollen som den charmerende, velmenende Emil, og lillesøster Ida er utrolig sød og slet ikke til at lade være med at holde af i Christine Gaskis udgave. Klaus T. Søndergaard (Emils far Anton), Lisbeth Gajhede (Emils mor) og Mads Nørby (gårdskarlen Alfred) leverer også fine præstationer. Men særligt må Johanne Dal-Lewkovitch fremhæves i rollen som malkepigen Line, som hun spiller med stor charme, timing, humor og karaktér.

De små skæve træhytter, der udgør kulisserne er fine og sceneskiftende er ganske velfungerende, selvom det på visse tidspunkter kan forstyrre lidt at man bemærker der er sceneskift i gang bag selve handlingen.

Det er en forestilling, der er henvendt til børn, men som bestemt også er hyggelig underholdning for alle os andre, der har lyst til at få genopfrisket et par af de gode historier om skarnsknægten fra Katholt sogn - Emil fra Lønneberg.

Foto: Odense Teater

Odense Teater: Fest i Lønneberg

Se spilletider