Flere nyheder

 
Litteratur
Blæksprutten 2008

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Blæksprutten 2008
Ons. 26. nov. 2008

"Blæksprutten" udkommer i år med den 120ende årgang af den populære samling af satiretegninger og tekster, som kommenterer alle de ting, der er sket i det forløbende år, som fortjener en lille begmand eller to med på vejen. Der kommenteres naturligvis på det amerikanske valg, såvel som den hjemlige polemik i udlændingestyrelsen.

De mange skønne satiretegninger er tegnede af Roald Als, Lars Andersen, Claus Bigum, Jens Hage, Jens Julius, Gitte Skov og Erik Werner. De formår på forskellig vis at fange og gengive årets mange episoder med både humor og kant. Der er f.eks. en rigtig fin tegning af Naser Khader og Anders Samuelsen som har været en tur i rutchebanen, men er styrtet ned! Samt en meget sigende tegning fra DSUs landsmøde med tilhørende tekst i form af forskellige scorereplikker, som kan benyttes ved en sådan lejlighed.

Som vanligt ledsages de satiriske tegninger af tekster, som uddyber de tegnede situationer, hvis man nu skulle have glemt, hvad det drejede sig om. Disse tekster er skrevet af en lang række stand-up-komikere og andet godtfolk med ordet i deres magt.

Genren er satire på både tekst- og illustrationsniveau.

Selv om Blæksprutten nu har 120 år på bagen, så fremstår den alligevel som et frisk pust, hvor alle de ting, der er sket i løbet af året, og alle de personer, som har dummet sig på den ene eller den anden måde, lige får en gang røg og en kommentar med på vejen.

I år tages facebookprofiler med som noget helt nyt. Man mener jo nu at hver 10ende dansker har en profil på facebook, og dette skal selvfølgelig reflekteres i blæksprutten med et lille tvist. Man kan bl.a. læse en profil på Michael Laudrup, Birthe Rønn Hornbech samt Ninka-Bernadette Mauritson og Thorbjörg Hafsteinsdottir, som mest er kendte for deres "Kernesund"-bøger, som har fået en del kritik på det sidste.

Blæksprutten 2008 vil sikkert være at finde blandt mange mandelgaver og selv med 120 år på bagen er der ingen støv og træthed at spore. Karikaturerne og de satiriske tekster er skarpe og rammer lige i øjet af de begivenheder, personer og situationer, som de beskæftiger sig med.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Blæksprutten 2008
Forlag: Gyldendal
Sideantal: 48
ISBN: 9788702069266