Flere nyheder

 
Litteratur
Lokumsbogen 2009

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lokumsbogen 2009
Ons. 26. nov. 2008

"Lokumsbogen" er udkommet hvert år siden 1999, hvilket betyder at det er 10'ende gang Lokumsbogen udkommer i år. Meningen med bogen er at den består af korte historier og faktabokse, med alskens paratviden, du med 99 procents sikkerhed aldrig får brug for, men som kan bruges til at fordrive tiden, mens man sidder der alligevel!

Lokumsbogen har ikke nogen handling, intet plot. Det er en samling løsrevne informationer, som de herrer Sten Wijkman Kjærsgaard og Ole Knudsen har fundet på at samle sammen, trykke på nogle fortløbende sider og kalde det en bog.

I Lokumsbogen 2009, kan man læse om UFOer, berømte sigøjnere, sportsresultater gennem tiderne, de vigtigste danske fugle, de højeste steder i Holland, en liste over de ting, din arbejdsgiver kan lide ved dig, og mange andre informationer, du ikke anede, du havde brug for at kende til!

Genren er en rodebunke af information. Bogen kan ikke klassificeres som en avis, da formatet er forkert, og der ingen nyheder er. Det er heller ikke en roman, da der ikke er noget plot og heller ingen kapitler. Det er bestemt heller ikke en novellesamling, selv om der godt nok er små historier inden i bogen, for disse afbrydes hele tiden af sportsresultater, opgørelser m.m.

Lokumsbogen var en sjov og nyskabende opfindelse, da den blev udgivet første gang i 1999. Det var et helt nyt koncept, og der blev sikkert givet rigtigt mange væk som vært/værtindegave eller som mandelgave da den blev udgivet.

Efter 10 år er det friske gået lidt af bogen, som kommer til at virke støvet og træt. De første Lokumsbøger var en samling af informationer, man kunne dupere andre med uden for toilettet. Denne her er mest historier og tekster, man kan have fornøjelse af på toilettet, man som ingen normale mennesker kan huske efter, der er skyllet ud. Indholdet er heller ikke så morsomt som tidligere, dog med undtagelse af brevet til Fru Jensen fra Bilka på side 174-175, som er forrygende morsomt og det bedste ved hele bogen.

Det er gået samlermani i Lokumsbogen, lidt ligesom "Absolute Music" cd'erne, som langsomt blev ringere og ringere, men man blev nødt til at købe dem, for ikke at få huller i samlingen. Spørgsmålet er om Kjærsgaard og Knudsen skal stoppe nu, mens legen stadigvæk er lidt god, eller om de formår at ryste støvet af næste års udgave, så det bliver en bog man virkelig har lyst til at læse, og ikke bare en der skal fylde hullet i samlingen.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Ole Knudsen og Sten Wijkman Kjærsgaard: Lokumsbogen 2009
Forlag: Gyldendal
Sideantal: 336
ISBN: 9788702069419