Flere nyheder

 
Litteratur
Vinterferien

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vinterferien
Man. 8. dec. 2008

"Vinterferien" er en "Heartland Special", i den efterhånden lange liste af bøger og specialudgaver i serien om den amerikanske hestefarm Heartland, hvor mishandlede og skræmte heste kan blive behandlet og få ny tillid til deres omgivelser. Bogen kan sagtens læses som selvstændigt værk, selvom der henvises til tidligere bøger i serien.

Hovedpersonen Amy kommer hjem til Heartland for at holde juleferie. Hun er ellers i gang med at uddanne sig til dyrlæge på universitetet, men ser nu frem til at slippe for bøgerne og bruge tid på sin familie og ikke mindst hestene på Heartland. Hun er spændt på at gense sin ekskæreste Ty, som stadig arbejder på Heartland. Vil de være mærkelige overfor hinanden eller kan de genoptage deres gamle venskab?

Amy opdager hurtigt, at der er meget der har forandret sig, mens hun har været væk. Det er ikke alle forandringer, hun er lige glad for, og hun må sluge en kamel eller to. Midt i en snestorm må Amy også bevise at hun har lært noget på dyrlægestudiet, da en hest, som skal fole, kommer i vanskeligheder.

Vinterferien er en typisk pocketbog, triviallitteratur for hestepiger. Den type bøger, man læser og bliver underholdt af, men som ikke sætter dybe spor i læserens bevidsthed. En feel-good bog, som sikkert vil passe godt som underholdning i den kommende juleferie.

Bogen er udmærket underholdning for unge, som interesserer sig for heste og som kan lide at læse om de problemer, som uvægerligt opstår mellem kærester, søskende familiemedlemmer og venner.

Plottet er fint og sammenhængende, der er følelser, spænding, problemer, glæde og sorg. Man bliver uvægerligt en del af det liv, der foregår på Heartland, når man læser bogen, man kan sætte sig ind i alle de problemer og bekymringer personerne på hestefarmen har, og forfatteren falder ikke i den grøft, hvor alt bare skal ende godt. Der er ting, som ikke bliver, som man gerne vil have, de skal være, uanset hvor meget man ønsker sig tingene anderledes, og så er der nogle ting, som bliver meget bedre, end man kunne have drømt om. Det, at tingene ikke bare flasker sig efter Amys ønsker gør, at bogen virker mere realistisk, end hvis der havde været happy ending over hele linjen.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Lauren Brooke: Vinterferien - Heartland Special
Forlag: Borgen
Sideantal: 207
ISBN: 9788721034160