Flere nyheder

 
Litteratur
Den magiske tyv

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den magiske tyv
Man. 5. jan. 2009

"Den magiske tyv" er første del af en trilogi, som virker lige så lovende som J.K. Rowlings Harry Potter bøger. Forfatteren har udtænkt et magisk univers med troldmænd, lærlinge, magi og ondskab, som er helstøbt og troværdigt. Plottet er dygtigt udtænkt, spændende og medrivende, så det værste ved bogen er ventetiden på anden del!

Byen Wellmet har alvorlige problemer, niveauet af magi daler og ingen ved hvorfor. Troldmanden Nevery er kommet tilbage til Wellmet. Han blev ellers forvist fra byen for tyve år siden på grund af en beklagelig eksplosion, som ødelagde midten af troldmandens eget hus og fik hertuginden Willa Forst til at miste tålmodigheden med Nevery såvel som med hans eksperimenter.

På trods af landsforvisningen er Nevery kommet tilbage til Wellmet for at hjælpe med at løse problemet med det faldende energiniveau i byen. I tusmørkekvarteret i Wellmet stifter Nevery imidlertid bekendtskab med tyven Conn, som stjæler troldmandens locus magicalicus ud af lommen på troldmanden. Denne bedrift er først ved at slå Conn ihjel, men siden bliver han ansat som lærling hos Nevery, forvandlet til en kat, smidt i et fangehus og tvunget til at finde sin egen locus magicalicus, for at kunne blive en rigtig troldmand.

Der er mange hemmeligheder i byen, hvem er ven og hvem er fjende, hvad er det, der sker med magien i byen og hvilke hemmeligheder bærer Conn selv på?

Genren er fantasy og henvender sig til børn fra 10-års-alderen.

Plottet er helstøbt og man præsenteres for et meget farverigt persongalleri. Der er arbejdet meget med baggrundshistorien; hvem der bor hvor, og hvordan tingene hænger sammen og dette store baggrundsarbejde gør historien helstøbt og troværdig. Historien er så godt fortalt, at det er en bog, der er svær at lægge fra sig igen.

For alle, der er kede af, at den sidste Harry Potter-bog er udkommet, er Sarah Prineas nye trilogi en helt oplagt kandidat til en værdig arvtager indenfor fantasygenren.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Sarah Prineas: Den magiske tyv
Forlag: Borgen
Sideantal: 478
ISBN: 978872103039-1