Flere nyheder

 
Litteratur
Økohaven

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Økohaven
Ons. 18. mar. 2009

"Økohaven" er en bog, der dyrker Økologien med stort Ø. Allerede på bogens omslag kan man læse, at papiret kommer fra bæredygtige skove, omslaget er af genbrugspap, trykkeriet har nedsat sin udledning af CO2 med 52 % siden
1994 og farverne på billederne er vegetabilske. I denne bog bliver økologi virkelig taget seriøst!

Økologi som religion
Ifølge denne bog er økologi ikke blot et spørgsmål om at udskifte sprøjtemidlet og gødningen, det er derimod en anden måde at tænke på, hvor haven behandles som en helhed, hvor naturens systemer fremmes og støttes, og hvor dyrkningen tager hensyn til jordens frugtbarhed og har kontrol med skadedyr og sygdomme. Der henvises konstant til, at videnskabelige studier viser det ene og det andet, uden at der nogensinde kommer en kildehenvisning på påstandene.

Hvis man ikke er helt og aldeles overbevist økolog, kan det betale sig at springe over indledningen i første omgang, for her kommer der nogle ret unuancerede udsagn omkring økologi og alle dens fortræffeligheder.

Efter indledningen kommer der en række rigtigt gode og informative afsnit, som også tåler læsning af ikke-økologer.

Høj informationsværdi
Økohaven scorer virkelig højt på informationsværdien af bogen. Det er især imponerende at se den mængde af illustrationer, der er taget med i bogen, for at læseren får bedst muligt grundlag for at forstå teksten. Der er både et generelt afsnit om, hvad man kan opleve af dyrkningsmæssige problemer og hvad de tegn man ser på planterne skyldes, og ikke mindst hvordan problemerne udbedres.

Der er også for hver enkelt af de mest almindelige planter i haven skrevet en side eller to om, hvor planten skal placeres, hvordan jorden skal være, hvad du skal se efter, når du køber planter, og om hvordan der skal beskæres, hvordan de skal passes, hvilke problemer planterne kan få, etc.

Økohaven er simpelthen et mesterværk udi kunsten at dyrke og passe sin have.

Prikken over i'et
Sidst i bogen er der et mindre leksikon, som kaldes "Planteproblemernes A-Å". Her kan man læse om alle de problemer, man kan opleve i haven, hvad problemerne skyldes, og hvordan man slipper af med problemerne igen. Det er et yderst imponerende opslagsværk. Eneste problem er, at man skal vide, hvad problemet hedder for at kunne slå det op, da leksikonet er alfabetiseret efter problemets navn, f.eks, bladlus, bladloppe, blødråd, etc. Dog er problemet ikke så stort, hvis man først har slået sin plante op, og der set, hvad den kan få af problemer med skadedyr, svampeangreb, o.a. Så kan man lede i leksikonet efter netop disse skadevoldere og komme videre af den vej.

Økohaven er en god og brugbar bog for alle haveejere, grøn som erfaren og af en hvilken som helst overbevisning.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Økohaven
Forlag: Lindhardt g Ringhof
Sidetal: 352
ISBN: 9788711430552