Flere nyheder

 
Litteratur
En løgner i rødt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En løgner i rødt
Man. 23. mar. 2009





"En løgner i rødt" er endnu en bog fra Elizabeth Georges hånd, hvor hun endnu engang bruger Thomas Lynley som en af de gennemgående hovedpersoner. Der er lagt noget mere vægt på de seksuelle over/undertoner i romanen i forhold til detektivarbejdet, krimien og spændingen, hvilket man kan vælge at være mere eller mindre tilfreds med.

I den sidste bog med Thomas Lynley blev hans kone dræbt, og Thomas Lynley valgte at begive sig ud på en vandring langs den engelske kyst fra London, fordi han ikke kunne klare alle de venlige tilkendegivelser og minderne. Da han har gået i 43 dage, finder han liget af en dreng, som tilsyneladende har været ude for en klatreulykke. Han bryder ind i et nærved liggende hus for at finde en telefon. Her overraskes han af husets ejer, Daidre Trahair. De to bliver ufrivilligt placeret midt i politiets efterforskning af uheldet, som hurtigt viser sig ikke at være et uheld, men hvem har saboteret den afdøde drengs klatreudstyr, hvem lyver og hvorfor?

Stort persongalleri
Der er gjort temmelig meget ud af persongalleriet, man skal faktisk helt ind til midten af bogen, før alle de små sidehistorier, personskildringer mv. begynder at gå op i en højere enhed. Det kan godt være svært at holde styr på alle de forskellige navne og relationer mellem de medvirkende.

I begyndelsen af bogen er Thomas Lynley en forhutlet og beskidt vagabond uden identifikation. Da hans identitet går op for det lokale politi, inddrages han i efterforskningen og får til opgave at finde ud af mere om Daidre Trahair. Daidre Trahair har løjet i forbindelse med opklaringsarbejdet, og det finder politiet mistænkeligt. Samtidig udlånes Lynleys tidligere assistent, Barbara Havers, til efterforskningen.

Generationskløft og sex, sex og atter sex!
Der gøres ikke meget ud af at fortælle om selve efterforskningen, hvad der opdages, hvornår, hvilke slutninger der drages, hvordan man når frem til resultaterne, osv. hvilket gør bogen mindre interessant for ægte krimielskere.

Til gengæld går forfatteren meget op i relationer mellem børn og voksne, samt i det hele taget de forhold, der eksisterer mellem folkene i det lille samfund, historien foregår i. Der svælges ikke mindst i de seksuelle forhold, der findes på stedet, og her er det især dem, der ikke har moralske skrupler over deres seksualitet, der fokuseres på.

Med det omdrejningspunkt bogen har, kunne man godt forledes til at tro, at Elizabeth George var en frustreret husmor, der får for lidt, frem for en seriøs kriminalforfatter.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Elizabeth George: En løgner i rødt
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 567
ISBN: 9788711430835