Flere nyheder

 
Litteratur
John Grisham: Touchdown

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
John Grisham: Touchdown
Man. 6. apr. 2009


John Grisham er nok mest kendt for de bøger, der har det amerikanske retssystem som omdrejningspunkt, men i de senere udgivelser drejede han væk fra lovstoffet og prøver kræfter med andre temaer. "Touchdown" er et eksempel på en af den senere type udgivelser. Bogen handler om amerikansk fodbold og det bedste fra Italien
.

Bogens hovedperson, den 28-årige Rick, vågner på hospitalet efter at have kvajet sig noget så eftertrykkeligt i en fodboldkamp. Faktisk har han kvajet sig i så høj en grad, at hans agent ikke kan finde et eneste hold i Amerika, som vil have ham på holdet. Ricks agent Arnie finder til sidst en plads til ham som quarterback på holdet Parma Panthers i Parma, Italien, og Rick tager nødtvungent af sted i forventning om, at Arnie hurtigt finder et "rigtigt" fodboldhold i Amerika, han kan spille for. Holdet i Italien er simpelthen for useriøst, mener han.

Mødet med et hold, som spiller, fordi de kan lide det, har masser af holdånd og kammeratskab, samtidig med oplevelsen af Italiens mad, kultur og ikke mindst kærligheden, kommer bag på Rick, og bogen handler på den måde både lige så meget om amerikansk fodbold, som den handler om Italien, maden, seværdighederne og en anden måde at tænke på.

Touchdown er en roman, som kan læses både af den fodboldtossede amerikaner og hans kone, som er mere til kærlighedshistorier samt af den rejselystne, som drømmer om at opleve fremmede kulturer.

Touchdown er resultatet af forfatterens research til en anden bog. Det var i forbindelse med denne research, han blev klar over, at der blev spillet amerikansk fodbold i Italien. Parma Panthers findes i virkeligheden, men alle personerne i bogen er fri fantasi. John Grisham har boet i Parma i en kort periode, og træneren og spillere i Parma Panthers har velvilligt besvaret alle hans spørgsmål om fodbold, mad og vin.

Touchdown er ikke en spændingsroman, der er heller ikke mange sammensværgelser eller uskyldige, der skal reddes ud af en grim situation. Bogen er en roman, man læser og højst glæder sig over det store reseacharbejde der ligger bag, for der er ingen tvivl om at forfatteren har sat sig godt ind i både fodboldspil og madkultur. Touchdown skal læses og nydes, som den er. Plottet skal ikke gennemanalyseres og vendes og drejes før man får noget ud af det.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

John Grisham: Touchdown
Forlag: Lindhardt og Gringhof
Sider: 255
ISBN: 9788711317907