Flere nyheder

 
Teater
Showcase på Musical Akademiet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Showcase på Musical Akademiet
Tor. 25. jun. 2009



"ShowCase 2009" er dette års afgangsforestilling på Musicalakademiet.
Afgangsforestillingen består af 2 meget forskellige forestillinger, en *for* børn og en *om* børn. Der er mulighed for at se en opsætning af den velkendte "Troldmanden fra OZ" og bagefter "Spring Awakening", som er temmelig grænseoverskridende, hvorfor små børn bør gå i pausen!

For at give alle de studerende lige muligheder for at vise deres talenter, har man valgt at sætte to forestillinger op. The Wiz, en udgave af Troldmanden fra OZ, som de fleste nok kender uden nærmere præsentation og Spring Awakening, en forestilling om teenagere, deres tanker og problemer.

The Wiz er en familieforestilling, som kan ses af alle. Forestillingen ligger meget på det jævne, der er ikke meget spænding, for forestillingen holder sig stort set til den kendte historie. Der forsøges med et lille ordspil på "perlemor", ligesom det gøres i Cirkusrevyen, men ellers lægger musicalen ikke noget ekstra til historien som sådan, hvilket egentlig er ok, da historien jo er god, som den er. En stor del af det, der ligger forud for Dorothys rejse til OZ, og det der kommer efter, hvor historiens pointer kommer frem, er taget ud af denne forestilling, og det betyder, at historiens morale også udelades.

Det er ikke en forestilling, man bruger lang tid på at tænke over bagefter. Det er fin underholdning, og børnene vil kunne lide den, men filmversionen fra 1939 er stadig bedre, hvad fortællingen angår. De medvirkende gjorde det godt, især var danserne gode, og skuespillet fra Johannes Nymark i rollen som Fugleskræmslet og fra Teit Samsø i rollen som Løven skal fremhæves som virkeligt sublimt.

De to forestillinger blev adskilt af en pause, og her var det en rigtig god idé at følge de mindre børn hjem, for Spring Awakening er absolut ikke for børn, det er lige før, den ikke engang er for voksne. Forestillingen spilles på Ålborg teater i øjeblikket, men de har givet lov til, at Det Danske Musicalakademi måtte sætte stykket op. Stykket er baseret på Frank Wedekins Vårbrud fra 1891. Når man tænker på, hvor provokerende, stykket virker i dag, kan man nemt forestille sig det ramaskig, det har givet anledning til i dets samtid, og stykket var da også forbudt i flere år efter, det blev skrevet. Forestillingen kan sammenlignes med Døde poeters klub, men er bare hundrede gange mere grænseoverskridende.

Stykket handler om børn i teenageårene og deres seksualitet, tanker omkring det modsatte køn, kampen for at tækkes forældrene og deres værdier, samtidig med, at de har egne tanker, ideer og værdier, som ikke nødvendigvis matcher forældrenes eller skolens for den sags skyld.

I stykket indgår temaer som incest, vold, homoseksualitet, sex uden for ægteskabet, abort, selvmord, mv. i en stor giftig cocktail, hvor ens tæer bliver mere og mere krumme i skoene, som forestillingen skrider frem. Forestillingens pointe er, at selv om du møder alverdens modgang, er det vigtigt at være tro mod sig selv og turde gribe efter og tro på en bedre verden. De medvirkende tør virkelig krydse nogle grænser og udstille sig selv i denne forestilling.

Showcase 2009 på Det Danske Musicalakademi får en samlet karakter på fire stjerner herfra - tre stjerner for The Wiz og fem stjerner for Spring Awakening.

Det Danske Musicalakademi: Showcase 2009

Se spilletider

Billetterne til forestillingen er gratis, men skal reserveres på tlf: 7591 5330 og afhentes på Kongensgade 107 i Frederecia mellem kl. 9-16.