Flere nyheder

 
Litteratur
Jagten på Harry Winston

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jagten på Harry Winston
Fre. 18. sep. 2009



Her kommer en ny bog om tre kvinder på knap tredive år fra New York city, der over en hindbær-mojito beslutter sig for at lægge deres liv radikalt om. Kvinder for hvem sex og mode er en stor del af livet. Synes du, at du har hørt det før, så er det nok ikke helt galt. En chick-lit af den lettere klasse.

Forfatteren, der skrev succesromanen Djævlen går i Prada, Lauren Weisberg, kommer her med en ny roman, hvis omslag lægger op til en bog meget lig hendes tidligere bestseller.

Emmy, Ariana og Leigh er tre veninder, der er kommet til en korsvej i deres liv på den ene eller anden måde, og de laver en pagt, hvor de bestemmer sig for inden for et år at lægge deres liv om. Emmy, der er single for første gang i årevis, og som drømmer om bryllup og børn, skal have affærer med en mand fra hvert kontinent.

"Der er kun en måde at gribe det an på. Jeg vil have sex med ukendte mænd. Ukendte mænd i forskellige størrelser og farver. Forskellig slags sex for den slags skyld. .. I vil blive stolt over hvor billig jeg vil være."

Adriana er en brasiliansk skønhed, der nedlægger mænd på stribe. Hun vil inden for et år være forlovet med den perfekte mand og have en Harry Winston-diamant på fingeren (deraf bogens titel). Leigh, for hvem alt umiddelbart virker perfekt, skal gøre op med sit liv, og finde ud af hvad der virkelig gør hende lykkelig. Som det nok er til at gætte sig til, så er det i hvert fald ikke hendes umiddelbart perfekte kæreste og deres forestående bryllup.

Det er sådan cirka plottet, hverken mere eller mindre. Sex, mode og frygten for at stå ved den, man er, er bogens omdrejningspunkter. Fortællingen er hverken særlig dyb eller original, men blot underholdende på en let overfladisk måde - særligt hvis man kan abstrahere fra den udprægede lighed med tv-serien/filmen/bogen Sex and the City. Godt nok er der kun tre veninder i stedet for fire, men historien foregår stadig blandt veninder i 30'erne i New York. Jeg vil ikke kalde det plagiat, men det er i bedstefald uoriginalt. En halvlunken ikke overbevist anmeldelse herfra.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Lauren Weisberger: Jagten på Harry Winston
284 sider
Forlag: Sommer og Sørensen
ISBN 978-87-90189-96-9