Flere nyheder

 
Litteratur
Vupti! - Ny kogebog for børn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vupti! - Ny kogebog for børn
Tor. 5. nov. 2009

Anne Jul Nielsen har tidligere skrevet "Haps!", en populær børnekogebog fra 2004, og nu er hun så på gaden med "Vupti!" - en kogebog til børn, som har fået deres egen maddag derhjemme, og som gerne skulle have inspiration til at lave sunde, lækre og ikke for vanskelige retter, som børn også kan lide at spise.


Bogens opskrifter er delt op efter typen af opskrift, samt hvornår man spiser de forskellige ting, f.eks. forretter, hovedretter, salater, brød, etc.

Til hver opskrift hører en ingrediensliste, en overskuelig fremgangsmåde og det bedste af det hele; en lille boks, hvor man kan læse, hvad opskriften passer sammen med af tilbehør - genialt! Til flere af opskrifterne hører også detaljerede billeder af fremgangsmåden, hvis det kan være svært at forstå ud fra teksten alene. Hvor det er nødvendigt er indlagt et lille vaskeikon, som instruerer den unge kok i at vaske hænder, hvis fingrene for eksempel har været i råt kød eller på æg. Således skulle det gerne undgås, at familien ender med mavepine, når den unge kok har været i køkkenet.

Bogen holder sig fint opslået på opskrifterne, og siderne virker som om, de er til at tørre af, så man er ikke bange for at tage bogen med i køkkenet.

Opskrifterne er let forståelige, overskuelige og tager ikke en masse tid i køkkenet. Det kan dog alligevel være nødvendigt, at der står en forælder parat til at hjælpe den helt unge kok, som lige har fået egen maddag.

Alle retterne ser lækre ud, men man kan godt få en fornemmelse af, at bogen er målrettet mere ressourcestærke familier, idet retterne er meget internationalt inspirerede og kræver, at den i familien, der køber ind, er villig til at gå i andre butikker end det kendte supermarked, og at familien generelt har overskuddet til at binde an med anderledes mad. I Vupti! kigger man forgæves efter dansk bøf med løg, krebinetter, medisterpølse og andre af de mest gængse danske retter, til gengæld kan børnene lære at lave tortilla, guacamole og couscoussalat.

Vupti! er generelt en dejlig kogebog, som er velegnet til børn, der skal til at have eller har egen maddag. Bogen er logisk opbygget, fremgangsmåderne er lette at følge og der er god støtte at hente i billederne. Børnenes brug af bogen kræver opbakning fra forældrene, både ved at træde til med hjælp ved behov og ved at være villig til at skaffe de ingredienser, der kræves, og lyst til at smage på de kulinariske frembringelser, der kommer ud af det.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Anne Jul Nielsen: Vupti! - Gyldendals nemme kogebog for børn
Forlag: Gyldendal
Sider: 128
ISBN: 978-87-02-07387-4