Flere nyheder

 
Litteratur
Hvad klæder mig?

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hvad klæder mig?
Fre. 6. nov. 2009


Christina Wedel har arbejdet med styling for tv-programmer, magasiner og privatpersoner, og hun arbejder som personlig shopper for kendte såvel som ukendte mennesker. "Hvad klæder mig?" er en samling af forfatterens bud på, hvad der kan få det bedste frem i enhver kvinde, så hun bliver møglækker, glad og selvsikker.

Forfatterens holdning er, at hvis læseren bare lærer én ny ting og ser på sig selv med lidt andre øjne efter at have læst bogen, så har hun opnået det, hun ville. Alle kapitler kan læses for sig, så man kan vælge at shoppe rundt og læse det, der interesserer én mest, eller man kan tage det fra en ende af.

I bogen kan man læse om, hvordan man rydder ud i sit skab, vigtigheden af at tøjet har det rigtige snit, hvordan man får hjælp af personalet i tøjbutikkerne og meget mere.

Christina Wedel går meget op i, at man skal være lækker, kvindelig og forførende. Alt dette kan være enormt provokerende, hvis man er en selvstændig kvinde, der er vant til, at det handler om, hvad man kan, ikke hvordan man ser ud. Forfatteren slynger også om sig med forudfattede meninger om, at vi alle sammen skal gå i kjole og se frække og lækre ud. Høje hæle er et must, og kufferten skal være fyldt til bristepunktet når man tager på ferie, ellers er man ikke en rigtig kvinde - pænt provokerende for alle, der har jobs, som umuliggør kjole, eller bare bedst kan lide bukser, os, som stadig med gru husker første (og sidste) gang, vi vraltede af sted i et par højhælede og som vigter os af, at vi godt kan finde ud af kun at pakke det nødvendige, når vi skal nogen steder. Forudfattede meninger er bare provokerende, men det er en skam, hvis man bliver så irriteret, at man klapper bogen sammen og stiller den væk - det kunne jo være, at der alligevel var et fif eller to til én også.

Bogens største mangel er, at der ikke er nogen tegninger eller billeder af de faconer, kropstyper, snit, hæltyper og tøjtyper som forfatteren skriver om i bogen. Det kan være utroligt svært at forestille sig, hvordan en kilehæl ser ud, hvad et empiresnit er, hvad atletisk bygget vil sige, etc. Det ville have hjulpet rigtig meget med en tegning eller et billede.

Der levnes ikke meget plads til individualitet, og man får fornemmelsen af, at fordi forfatteren selv synes, at kjole og lange høje støvler er fantastisk, så skal alle gå sådan klædt uanset personlig præference.

Bogen giver dog tips om alt lige fra sko til makeup, så det skulle nok være muligt at finde et eller andet man kan bruge. Hvis man altså ikke bliver så provokeret af forfatterens kategoriske udmeldinger, at man aldrig får læst bogen færdig.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Christina Wedel: Hvad klæder mig?
Forlag: Pretty Ink
Sider: 208
ISBN: 978-87-638-1121-7