Flere nyheder

 
Litteratur
Peter Nygaard: Grand Prix - Historien om formel 1

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Peter Nygaard: Grand Prix - Historien om formel 1
Man. 4. jan. 2010



Peter Nygaard har forfattet en yderst spændende bog om Formel 1's historie og de folk, der med livet som indsats var med til at gøre sporten magisk. Peter Nygaard har dækket Formel 1 som journalist og fotograf hele sit arbejdsliv, han har mødt de mennesker bogen handler om og kender sporten indefra.

Få mennesker har så stor insighter-viden om formel 1-sporten som Peter Nygaard. Hans livslange kærlighed til og interesse for Formel 1 løb giver ham automatisk en høj troværdighed, når han som journalist og forfatter beskriver emnet.

Grand Prix - Historien om formel 1 er spændende læsning, med en god afveksling mellem formel 1-historie - hvad, hvorfor og hvornår? Blandet med portrætter af de mest centrale aktører i branchen. Hvert årti i motorsporten har fået sit eget kapitel. I slutningen af hvert kapitel er en sammenfatning af de tekniske landvindinger, en opsummering af de gældende regler samt en liste over antal dræbte formel 1-kørere i det pågældende årti.

Netop antallet af dræbte kan godt give læseren lidt ondt i maven. Peter Nygaard beskriver kørerne så levende, at man som læser næsten føler, at man kender dem personligt, og så en side eller to længere fremme bliver de pludseligt dræbt! Listen med dræbte bliver heldigvis kortere og kortere som årene går i takt med, at sikkerheden i bilerne og på banen bliver bedre. Men det faktum, at kørerne altid pakker et mørkt sæt tøj, når de skal til formel 1-løb, fordi det ikke er til at vide, om der skal være begravelse bagefter, får det til at risle ubehageligt ned ad ryggen. Det er pt. 15 år siden nogen er blevet dræbt i et formel 1-løb.

Peter Nygaards bog er velskrevet og indeholder mange flotte billeder, som vil få enhver formel 1-entusiast til at savle. Men bogen formår også at fange den læser, der aldrig tidligere har beskæftiget sig med formel 1 eller motorløb. Det eneste forfatteren kan klandres for, er, at der mangler en ordliste for den sidstnævnte type læsere. Der skal nok være andre end denne anmelder, som ikke ved, hvad det vil sige at starte fra "pole position", eller hvad det betyder om et løb starter eller slutter bag safety-car'en. Det ville ikke have kostet meget besvær at have lavet en lille ordforklaring bagerst i bogen til de læsere, der ikke i forvejen ved alt, hvad der er at vide om motorløb.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Forfatter: Peter Nygaard
Titel: Grand Prix - Historien om formel 1
Forlag: Gyldendal
Sider: 288
ISBN:9788702081336