Flere nyheder

 
Litteratur
Sif Orellana: Rollinger og Roulader

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sif Orellana: Rollinger og Roulader
Tir. 5. jan. 2010



Sif Orellana udgav i 2004 bogen "Krudtugler & Kanelsnegle", som indtil videre har solgt i 55.000 eksemplarer. Nu er hun på banen med den længe ventede forsættelse "Rollinger og Roulader". I denne bog er fokus bredere end den i populære forgænger, da den ikke kun begrænser sig til aktiviteter for børn, men også beskæftiger sig med forældrenes velvære.

Rollinger og Roulader er ligesom Krudtugler og Kanelsnegle fyldt med opskrifter, tips og idéer til aktiviteter med børn. Samtidig er der i denne bog også tænkt på forældrene. For eksempel finder den voksne læser tips til, hvordan man laver en loge med vennerne og dermed husker at pleje sine venskaber, selvom man har børn. Derudover kommer Orellana med forslag til, hvordan man holder formen, og hvordan man undgår bevidstløst at flyde med strømmen, uden at tænke over om man får det ud af livet, som man gerne vil.

I bogens indledning kan man læse om, hvordan børnene får en god start om morgenen med den rigtige morgenmad. Her finder man både idéer til morgenbordet og madpakken. Mange idéer stammer fra læsere af Krudtugler og kanelsnegle, som har sendt deres egne tips til forfatteren.
I resten af bogen tager de kreative forslag udgangspunkt i årstidernes skiften og højtiderne. Læseren finder blandt andet inspiration til påskerier, sommer- og efterårsferieaktiviteter, pakkekalender samt ideer til hjemmelavede julegaver og meget, meget mere.

Sif Orellana kommer med en række idéer til opskrifter og aktiviteter, man kan lave med børn, uden at det vælter budgettet, og uden at man er nødt til at sige sit job op for at kunne overkomme det. Der skal ofte ikke ret meget til, det gælder bare om at få idéerne, og dem har Sif Orellana rigtig mange af.

Hvis man primært skal bruge en bog, fordi man har brug for inspiration til aktiviteter med børn, så er Krudtugler og kanelsnegle stadigvæk et uovertruffet idékatalog. Har man derimod som forælder brug for lidt mere inspiration og vejledning til en sund, kreativ og harmonisk hverdag med børn, så er Rollinger og Roulader bestemt en investering værd.

I denne bog er der også fokus på de voksnes velbefindende og nye familietraditioner. I visse tilfælde kan det kræve store omvæltninger i livsstil og tankebaner, hvis man vælger at følge Sifs Orellanas råd og ideer. Hun vover at sætte spørgsmålstegn ved læserens prioriteter, valg og fravalg her i livet, hvilket kan forekomme noget skræmmende, men det er sikkert meget sundt!

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Forfatter: Sif Orellana
Forlag: Gyldendal
Sider: 267
ISBN: 987-87-02-05956-4