Flere nyheder

 
Teater
Dans for børn bryder grænser

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dans for børn bryder grænser
Tir. 2. feb. 2010
Med NORMAL? har koreograf Klara Elenius skabt en syret danseforestilling for børn. I et univers inspireret af computerspil og MTV bliver begreberne identitet og normalitet mere og mere
udflydende i takt med, at danserne skifter tøj og stil i ét væk. NORMAL? kan opleves på Krudttønden indtil d. 14. februar.
(Foto: Rebekka Ehlers)

Ballet åbnes på neutral grund. Iklædt jeans og sorte toppe stiller danserne spørgsmålet: hvem er jeg? Er jeg sej? Er jeg sød? Er jeg stærk? Eller er jeg ... noget helt andet? Og hvem vil jeg være i morgen? Snart forvandler danserne Andrea Deres, Carolina Bäckman og Jóhann Lindell sig til et identitetens kalejdoskop, hvor de spejler sig i hinanden.

Stereotyperne sammensættes fra det tætpakkede tøjstativ. Der er rapperen i joggingtøj og bling bling, computernørden, punkeren med det blå hår og prinsessen med pufærmer. Men Elenius lægger op til yderligere udforskning af identiteten og til at prøve nye veje. Man bestemmer selv, hvem man er, og der er frit valg på alle hylder.

Og dog. For indimellem hører vi stemmerne eller møder en hovedrysten. Er den ikke lige vel lyserød? Hvorfor har du den der på? Men med støtte fra musikken river danserne sig løs fra den underliggende jantelov. Op med ho'det ven, lyder det opmuntrende fra højtalerne.

NORMAL? er et sandt sansebombardement af dans, lys og lyd, som gør det eksistentielle tema sjovt og tilgængeligt. Lys- og lydsætningen skaber en skøn synergi kombineret med dansen og dramaturgien, der sammen rammer aldersgruppen lige på kornet.

Krudttønden: NORMAL?

Se spilletider