Flere nyheder

 
Litteratur
Mesterligt udført børnebog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mesterligt udført børnebog
Ons. 17. feb. 2010



"Fortabt - Den magiske tyv 2" er den længe ventede 2'er i Sarah Prineas trilogi om drengen Conn, som ved en tilfældighed kommer i lære hos Troldmanden Nevery Flinglas, der hurtigt finder ud af, at den nye lærling har helt usædvanlige evner. Denne gang skal Conn mod alle odds redde magien fra en truende fare, han ikke ved, hvad består i.

I denne bog har Conn mistet sin tryllesten locus magicalius. Uden stenen kan han ikke kommunikere med byens magiske væsen, som han kan mærke har desperat brug for hans hjælp.

Conn erfarer imidlertid, at han kan tale med det magiske væsen, når han eksperimentere med ild. Disse eksperimenter er dog så farlige, at Nevery har forbudt ham at udføre dem. Conn ignorerer mesterens advarsler - for hvordan skal han ellers finde ud af, hvilken fare der truer det magiske væsen, og dermed også byen?

Conns eksperimenter og kontroversielle udtalelser om magiens væsen gør livet meget vanskeligt for ham. Han kan for eksempel ikke få lov at gå i skole, fordi hans ideer skaber uro og foruroliger de andre elever. Derudover er der begyndt at ske foruroligende overfald i byen, overfaldende begås af skygger, som efterlader deres ofre forvandlet til sten. Byens troldmænd forstår ikke, hvad der sker, eller hvem der er på spil. Dog mistænkes Jaggus, troldmandskongen af ørkenbyen Desh, for at have forbindelse til skyggerne. Conn og vennen Rowan drager derfor af sted mod Desh, for at finde ud af, hvad der foregår.

Fortabt - Den magiske tyv 2 lever fuldt ud op til første del af trilogien. Bogen er simpelthen ikke til at lægge fra sig, når man først er begyndt. Der er spænding fra første til sidste blad. Persongalleriet er spændende og detaljeret beskrevet, stilen, der er præget af et skiftende fortællerperspektiv, fungerer godt og giver bogen ekstra spændvidde uden at sænke tempoet.

Den sidste del af trilogien udkommer på engelsk dette forår, så forhåbentlig vil den kunne fås på dansk i løbet af efteråret. Spændingen indtil da er naturligvis ulidelig. Trilogien er forfatterens debut inden for børnebøger, men lad os håbe, at hun har fået blod på tanden og bliver ved.

Køb eller bestil bogen på saxo.com.

Forfatter: Sarah Prineas
Titel: Fortabt - Den magiske tyv 2
Forlag: Borgen
Sider: 407
ISBN: 9788721031534
Udgivelsesdato: 29. januar 2010