Flere nyheder

 
Litteratur
Dragekongen mangler action

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dragekongen mangler action
Man. 15. mar. 2010

"Dragekongen" er 3. del af trilogien "Andre Spiderwick fortællinger" som er et spin-off af de oprindelige Spiderwick fortællinger. I denne bog indser Nick og Laurie, at løsningen på problemet med kæmperne i bog 2 nu forårsager endnu værre problemer.

Nick og Laurie har opdaget, at det kæmpeproblem de troede var løst, nu forårsager endnu værre ødelæggelser. De var nemlig ikke klar over, at kæmperne holdt en dragepopulation i skak. Disse drager har nu frit spil og forårsager enorme ødelæggelser i form at farlige jordfaldshuller over det meste af Florida.

Samtidig er der også problemer på hjemmefronten, på grund af børnenes forsøg på at løse kæmpeproblemet i bog 2. Nick og Jules far bebrejder sig selv og giftermålet med Lauries mor, for at børnene kunne finde på at stikke af midt om natten. De to voksne beslutter sig for at gå fra hinanden for børnenes skyld, selvom børnene alle bedyrer, at deres natlige eventyr ikke havde noget med ægteskabet at gøre.

Nick kan ikke se nogen ende på alle de problemer, som løsningen på deres kæmpeproblem har skabt. Han er meget opgivende over for, hvad de nu kan gøre, ikke mindst fordi hverken havfolket eller havfruerne vil hjælpe dem med at få kæmperne op af havet igen, og imens kommer der bare flere og flere jordfaldshuller.

Andre Spiderwick fortællinger og dermed også Dragekongen tilhører Fantacygenren og egner sig for læsere på 7 år og opefter. Bøgerne har noget at byde på for både drenge og piger, og det er en klar fordel, hvis man også har læst de oprindelige Spiderwick fortællinger, men det er ikke noget krav. Andre Spiderwick fortællinger kan sagtes læses som en selvstændig trilogi.

Dragekongen lever ikke helt op til kvaliteten i de to første bøger. Den kan ikke læses som selvstændigt værk, fordi der er så mange referencer til især anden del af trilogien. Der gives ikke et resumé, så nye læsere kan være med, og en præsentation af bogens personer glimrer i sit fravær. Så har man ikke læst de to første bøger, er man hægtet af.

Dragekongen er ikke så spændende som sine forgængere. Som læser får man det indtryk, at nu skal trilogien bare afsluttes og trådene samles. Hvor de andre to bøger har været centreret om det actiondrevede eventyr, rettes der i Dragekongen fokus på Nicks indre verden og følelsesliv. Den læser der sætter pris på det eventyrlige og det actionprægede, må derfor føle sig noget snydt.

Køb eller bestil bogen på saxo.com.

Forfatter: Holly Black
Titel: Andre Spiderwick fortællinger 3 -Dragekongen
Forlag: Gyldendal
Sideantal 224
ISBN: 9788702074598
Udgivelsesdato: 4. marts 2010