Flere nyheder

 
Teater
Morderisk musicalsucces

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Morderisk musicalsucces
Ons. 5. maj 2010


Se omtalen på KultuNaut TV

Gysermusicalen "Sweeney Todd" med Preben Kristensen i hovedrollen er meget imponerende opsat på Odense Teater. Historien om den drabelige barber fra Fleet Street præsenteres i flotte kulisser, og scenen får virkelig lov til at bruge alle tandhjul. Man får en oplevelse ud over det sædvanlige, og der er ingen tvivl om, at "Sweeney Todd" nok skal trække fulde huse.

(Foto: Odense Teater)

Enhver gedigen morder har brug for en tilstrækkelig grum kulisse. London indhyllet i tåge og befolket af skøger kan her udøve sin magi. Stemningen er meget lig den, man finder hos Sherlock Holmes. Vores hovedperson er Sweeney Todd, alias Benjamin Barker (Preben Kristensen), der ganske uretfærdigt har mistet sin kone og datter, hvilket skyldes den grufulde dommer Turpin (Stig Rossen). Da stykket starter, ankommer Sweeney Todd med skib fra sit deporterede eksil i det fjerne Australien. Han knytter en alliance med Mrs. Lovett samt en sømand, der senere forelsker sig i Todds datter Johanna.
Mrs. Lovett (Betty Glosted) er behjælpelig med at forvandle Todds ofre til de lækreste meatpies. Todd åbner nemlig en barbershop, og her går han notorisk i gang med at øve sig i at skære halsen over på sine kunder, så han er klar til finalen; mordet på dommer Turpin. Todds motiv er udelukkende hævn. Hans kone er øjensynlig død, men han fæster sin lid til, at sømanden kan redde datteren Johanna, som Turpin dog ikke bare har taget til sig som plejedatter, men også ønsker at gøre til sin hustru. Blodbadet vil ingen ende tage, og mens musikken spiller, advares man om den grumme afslutning, der er under opsejling.

Der er ikke mange fingre at sætte på Sweeney Todd. Stephen Sondheims musik er velspillet og bidrager til stykkets morsomheder og dystre undertoner. Skuespillerne er virkelig fremme i skoene, replikkerne bliver afleveret med akkuratesse, og kulisserne glider rundt på scenen som skibe på havet. Det er en teateroplevelse af de helt store, og det er vist også længe siden, at Odense Teater har præsteret en så stor dåd. Det ville være urimeligt at fremhæve enkelte skuespillere frem for andre, for niveauet er højt over hele linjen. Fra første til sidste sekund er man fanget af stykket, og efterhånden som handlingen skrider frem, drages man længere og længere ind i det Todd'ske univers. Trods den dystre tone, er der ligeledes en morbid humor på spil, der giver stykket en friskhed og får skuespillerne til at sprudle. Har man ikke indløst billetter endnu, så er det bare med at komme af sted. Og man skal ikke lade sig skræmme af musicalgenren - hvis man har de tilbøjeligheder - her er nemlig tale om en veltilberedt, kødfuld og velsmagende forestilling. Velbekomme!


Odense Teater - Sweeney Todd
Se spilletider