Flere nyheder

 
Litteratur
Overbevisende digtertalent

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Overbevisende digtertalent
Tor. 6. maj 2010





Kunstmaleren og digteren Kasper Anthoni har netop udgivet digtsamlingen "#digte". En samling nummerdigte, som er en ren tour de force udi overlegent skrivetalent og et bevis på, at endnu et dansk digtertalent er født. Som læser rives man rundt i nøjagtige billeder, hurtighed, langsomhed og tordenjazz.

Kasper Anthoni er født i 1979. Han er kunstmaler og absolut ikke mindst digter. Det sidste beviser han med den fantastiske digtsamling #digte, som netop er udkommet.

Samlingen starter meget umoderne med et citat af det 80'er ikoniske band, Duran Duran, hvis nuværende fanskare skulle være til at overskue for selv den mest snæversynede pensionist med bygningsfejl.
Men derefter tager digtene og digteren fat. Eller det vil sige, han venter lige lidt, da digtsamlingen starter med digt nummer 4. Så en lidt langsom start med et tilløb som var man en Airbus 380 med 90 procent af den overvægtige del af Amerikas befolkning i haleroret. Men så starter det også; man må så frygteligt meget igennem inden man finder skatten. Skatten er i dette tilfælde de digte, de ord og de bogstaver, som Anthoni har valgt at sætte i sin nummererede digtsamling. For eksempel digt nummer 32, som i denne anmelders øjne tager prisen som det smukkeste i samlingen: Dig / dig nær ruden / vinker farvel / din hånd / ser evig ud.

Det er korte digte, det er præcise digte, og det er tilgiveligt smukt. Kunne man bare falde over en digtsamling som denne lidt oftere, så ville foråret have lidt bedre tag i en, og sommerens hvidvin og grillkul ville være sat over til den lune sommeraften.

Kasper Anthoni er uden tvivl på vej til at blive multikunstner. Indtil videre har han bevist, at han mestrer to genrer, malerkunsten og digterkunsten, men hvor mange kunstarter skal der egentlig til, før man kan kalde sig multikunstner, og hvad mon det næste bliver?

"Skomager bliv ved din læst", men Kasper bliv du bare ved med at vise alle dine talenter, og skulle du på et tidspunkt blive træt og føle mindreværd, så vend du trygt tilbage til din skrivning, for der har du helt klart hjemme.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Kasper Anthoni: #Digte
Forlaget Darklights, 71 sider
ISBN: 978-87-92657-00-8
Udgivelsesdato: 12. april 2010