Flere nyheder

 
Film
Sex and the City 2 holder ikke niveauet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sex and the City 2 holder ikke niveauet
Tor. 3. jun. 2010




Se anmeldelse på Kultunaut Tv

Sex and the City 2 - anmeldelse from VideoBrunch on Vimeo.

I Michael Patrick Kings "Sex and the City 2" møder vi endnu engang de fire veninder Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda. De er smukke og velhavende. De er blevet lidt ældre og lidt mere voksne - eller er de? (Foto: Craig Blankenhorn/Sandrew Metronome)

Carrie (Sarah Jessica Parker) har lige skrevet en bog om ægteskabet. Hun prøver at forsone sig med, at hun og Mr. Big er blevet til et af de der ægtepar, der sidder lidt for ofte på sofaen i stedet for at drikke cocktails i New Yorks barer.

Samantha (Kim Cattrall) er tilbage i New York, hvor hun driver sit succesfulde PR-firma og propper sig med piller for at narre kroppen til at tro, at hun er yngre.
Miranda (Cynthia Nixon) har en diskriminerende chef på arbejdet og skal samtidig jonglere hjem og børn, og Charlotte (Kristin Davis) er den stressede mor til to små piger.

I denne film er veninderne på tøsetur i Abu Dhabi, hvor de kommer ud for sjov, spas og kaos, inden de igen vender hjem til NYC.

Filmen forsøger sig med plots såsom et mistet pas, et kys med en tidligere flamme samt en lidt for sexet barnepige som trussel, men ingen af delene bliver til noget større problem. Der foregår lidt for mange ting hist og her uden nogen egentlig dybere handling. Undertegnede spørger sig selv: Hvad er pointen??

Narcissisme og overfladiskhed når det er værst: dekadence og forskruede forhold til livets værdier. Og som modstykke: hellige politiske kommentarer om fattige indiske arbejdere i Abu Dhabi og kvinder i burkaer. Finanskrisen bliver nævnt, som var den et problem for disse kvinder, der strør om sig med designertøj og lejligheder på Manhattans Upper East Side.

Skuespillet er ikke i top. Skal man rose en præstation, så er det især Cattrall som den evigt promiskuøse Samantha, der er mindeværdig og morsom.
Korte gensyn med flere af seriens personligheder minder os om, at det drejer sig om SATC, men ellers kunne handlingen lige såvel tilhøre en hvilken som helst anden blockbusterfilm.
Miranda og Charlottes historier forbliver på sidelinien, mens Carries og Samanthas står i centrum. Men hvor er den 5. veninde, byen, henne? For hvordan kan vi have Sex and The City uden "the sex" og "the city"?

Liza Minelli, Miley Cyrus, Tim Gun og Penelope Cruz er strategiske indslag for at vise filmen som hip.

HBO-serien kørte i 6 sæsoner, og som fan er man sikker på, at ingen film kan overgå tv-serien. Allerede i film nr. 1 var den rå new yorker-attitude med masser af humor, sex og pigesjov væk. Dog var det muligt for producenterne med Sex and the City 1 at kreere en værdig fortsættelse, som en pay off-afslutning for alle os piger, der ønskede at se Carries askepot-slutning.
Film nr. 2 er et desperat forsøg, der vidner om at citronen er blevet presset for meget til fordel for kommercialismen. Replikkerne har ingen komisk gennemslagskraft, og filmen bliver en trist og tragisk fortsættelse af serien. Der er en grund til at man siger, at det er bedst at stoppe, mens legen er god.

Vil man opleve de 4 veninders sublime venskab, bør man uden tvivl se serien, men denne kritik kommer nok ikke til at holde kvinder væk fra biografen..


Se spilletider
Se filminfo