Flere nyheder

 
Litteratur
Blomsterbog for både børn og voksne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Blomsterbog for både børn og voksne
Ons. 14. jul. 2010





'Vilde Planter' hører til serien 'Danmarks Natur'. Bogen indeholder meget fine og detaljerede tegninger og tekst om de mest almindelige planter, man kan støde på i naturen. For hver plante er angivet tre kendetegn, beskrivelse, udbredelse, forvekslingsmuligheder samt lidt natur- eller kulturhistorisk information om planten.

Forfatteren har forsøgt at lave en lettilgængelig bog om de mest almindelige vilde planter, man kan støde på i den danske natur. Da man oftest lægger mest mærke til de vilde planter, når de blomstrer, er planterne i bogen opdelt efter blomsterfarve, så det er relativt simpelt for både børn og andre nybegyndere at bruge bogen som opslagsværk - også uden at kende de gængse morfologiske termer i diverse plantebestemmelsesnøgler. Bogen indeholder dog også en oversigt over, hvad betegnelserne for planternes morfologiske træk betyder, således at det er muligt, ud fra forklaringerne at anvende en bestemmelsesnøgle, hvis den plante man gerne vil slå op ikke umiddelbart kan findes i bogen.

Derudover indeholder Vilde Planter en række meget smukke akvareltegninger malet af Kirsten Tinf. På tegningerne er planternes kendetegn tydeliggjort, så det er nemt at genkende dem, når man ser de virkelige planter i naturen.

Vilde Planter er en fin og overskuelig bog, som muligvis er skrevet for begyndere, men som også mange garvede plantekendere kan have glæde af, om ikke andet, så for de spændende beskrivelser af, hvad planterne har været brugt til i gammel tid. Opdelingen efter blomsterfarver er intuitiv og til at gå til, hvor man mange gange mister modet overfor traditionelle plantefloraer, hvor man får en fornemmelse af at skulle have en højere botanikeksamen, for bare at kunne bruge plantebestemmelsesnøglen.

Bogen er nem og overskuelig samt fyldt med spændende ekstrainformation, feks om planternes medicinske brug, spredningsmåde, anden brug mv. Tegningerne er utrolig smukke og detaljerede. Både omslag og sider er lavet i vejrbestandigt materiale, som kan tåle at være med i felten og bogens format er så beskedent, at bogen ikke tager ret meget plads i en taske eller lomme, når man bevæger sig ud. Vilde Planter kan bruges af både børn og voksne på grund af den intuitive tilgang til det at finde frem til en planteart ved hjælp af blomsterfarven i stedet for en besværlig nøgle.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Dorthe Rohde Nissen, Vilde Planter
Gyldendal, 112 sider.
ISBN: 9788702092257
Udkommet: 15.juni 2010