Flere nyheder

 
Litteratur
Nyt fra John Grisham

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nyt fra John Grisham
Tir. 27. jul. 2010






Med "Ford County" er John Grisham tilbage i det område i Mississippi, der dannede baggrunden for bestselleren "Øje for Øje". Denne gang prøver forfatteren kræfter med novelleformen. Bogens syv fortællinger har som vanligt et meget broget og detaljeret persongalleri, som omfatter en del advokater og kriminelle.

De syv fortællinger, Ford County består af, bygger på nogle ideer, John Grisham har arbejdet på et stykke tid med henblik på at de skulle blive til en roman. Nu er de i stedet blevet til en række korte historier, som er lettere at overskue at komme i gang med for dem, der måske endnu ikke kender John Grisham så godt. Men novelleformen giver ikke helt forfatteren mulighed for at udfolde sine talenter ud i spegede og overraskende plots, som vi kender fra tidligere bestsellere.

Efter en lang årrække med bøger, der altid havde en advokat som hovedperson eller juraen som omdrejningspunkt, skal forfatteren dog have et skulderklap for at turde begive sig ud i andre boldgader. Det er ikke første gang, Grisham overrasker. Det gjorde han både med sin morsomme bog om at droppe julen (Hjælp, det er jul!)og den om amerikansk fodbold (Touchdown). Denne bog tilhører samme liga som de to førnævnte bøger.

I Ford County kan man læse historien om tre unge mænds tur til Memphis for at donere blod til en ung mand, som har været udsat for en arbejdsulykke. Turen kommer ti l at gå meget anderledes, end nogen af dem havde drømt om.
Der er også historien om en mor og hendes to sønner, som tager ud på en lang køretur for at besøge den sidste bror, som sidder på dødsgangen. Der er en historie om en ung mand, som ansættes på et plejehjem, hvor han hurtigt gør sig gode venner med de ældre og viser sig som en sand korsfarer i sin jagt på at dokumentere, at de ældre ikke bliver behandlet ordentligt. Til sidst overrasker denne historie dog også i forhold til "korsfarerens" sande karakter.

Ford County er god til strandturen og liggestolen ved svømmebassinet, hvor det kan være en fordel, at man ikke skal holde styr på et vanskeligt plot, men blot kan lade sig underholde. De fleste inkarnerede Grisham-fans vil dog hurtigt begynde at sukke efter en af de gode, gamle romaner med et juridisk plot og en række overraskende tvists og drejninger i historien. Disse fans kan trøste sig med, at forfatteren i øjeblikket barsler med bogen Tilståelsen som udkommer på engelsk til efteråret.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

John Grisham: Ford County
Lindhardt og Ringhof, 304 sider
ISBN: 9788711426661
Udkommet: 5. juli 2010