Flere nyheder

 
Litteratur
Ny letlæsningsbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ny letlæsningsbog
Fre. 20. aug. 2010





Odin er den øverste af alle guderne i Asgård. Hans borg hedder Valhal - taget er dækket af gyldne skjolde, og borgen har 540 store døre. En dag vil der ske noget slemt. Så skal alle guder og jætter kæmpe mod hinanden. Dette og meget mere kan nye læsere læse i letlæsningsbogen "Odin og de andre guder".

På 41 små sider - heraf ca. 24 siders tekst - gennemgås en stor del af den nordiske mytologi fra en præsentation af aser og jætter, Asgård og Udgård, og en introduktion til nogle af de vigtigste guder, for at slutte af med Ragnarok. Meget komprimeret i sit indhold og med meget viden i hver sætning. Så selvom det er en læse-let-bog får den absolut megen viden med:

"Loke er far til tre grimme børn. Og deres mor er en fæl jætte. Det er Midgårds-ormen. Det er ulven Fenris. Og det er pigen Hel."

Udfordringen for de nye læsere er at læse de mange navne, som sjældent ligner andre navne i letlæsningsbøger. Der er ret langt fra navnene Yggdrasil og Særimmer til Søren og Mette. Men på trods af udfordringen ved navnene, så er den sjov at læse. Og en del af vejen er der hjælp at hente med indsatte bindestreger, hvor der er særlig lange eller svære ord.

Gyldendals nye serie Læs selv er bearbejdet af professionelle læsepædagoger og afprøvet i skolesammenhæng. Det er sjove og lette bøger til børn, der lige har lært at læse. Der er tre niveauer: Rød, grøn og blå i stigende sværhedsgrad. Odin og de andre guder er "blå" målrettet børn på 7-8 år omkring sidst i første klassetrin med et LIX på 10.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Nils Hartmann: Odin og de andre guder
Illustrationer: Jan Solheim
Gyldendal, 41 sider
ISBN: 9788702097627