Flere nyheder

 
Litteratur
Gode råd til sammenbragte familier

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gode råd til sammenbragte familier
Tor. 16. sep. 2010



Der er stærke følelser og overjordiske kræfter på spil, når børn og voksne mødes i de såkaldte sammenbragte familier og pludselig skal leve side om side med fremmede mennesker, deres medbragte kultur og ekspartneres bagage. Mette Bender uddeler forsigtige og brugbare råd.

Vi skriver 2010, og at par går fra hinanden, selvom der er børn involveret, er lige så almindeligt som kernefamilien - hvorefter stumperne skal samles op i nye familier. Gennemsnitligt oplever skilsmissebørn i dag at skulle gebærde sig i fem nye familier. Det være sig med skiftende bopæl hos mor eller far samt disses nye konstellationer, der ligeledes kan brydes for igen at samles med andet vraggods fra skibbrudne hjerter.

Med sin bog, der bærer undertitlen Sådan bygger I en ny familie, rækker journalist Mette Bender hånden ud til de mange voksne, der skal navigere i det emotionelle kaos. Hendes mission er ikke at udlevere manualen for sammenbragte familier, men måske at vise nogle genveje og lade læseren lære af andres erfaringer.
Det er en fin bog, hun har begået - med den rette balance af realisme, rå virkelighed og opbyggelighed. Først og fremmest er bogen støttende og fungerer som en stor, kollektiv skulder, man kan græde sine klassiske problemer ud ved. For derefter at få et par gode råd med på vejen, som kan tages til efterretning.

Bogen henter sin troværdighed ikke bare i forfatterens egne erfaringer, men også gennem ekspertudsagn og interviews med anonyme kilder. Således formår Mere end pap og bonus at levere stof nok til, at fortærskede emner som "at finde sin rolle" og "alle mennesker har ret til respekt" kan tåle et gensyn.

Sidst, men ikke mindst, er Mette Bender god til at uddele forklaringer, der er i overensstemmelse med sandheden, men som desværre ikke kan hjælpe den nødstedte ud af sit følelsesmæssige forlis - for som hun siger: "måske er I bare forskellige?" eller "måske I har hvert jeres syn på opdragelse?" Trist, men sandt.

Held og lykke med ævred og familierne derude.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Mette Bender: Mere end pap og bonus - Sådan bygger I en ny familie
Gads forlag, 215 sider
ISBN: 978-87-12-04569-4