Flere nyheder

 
Teater
Modne folde-ud-piger

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Modne folde-ud-piger
Tir. 21. sep. 2010






"Calendar Girls" på Odense Teater handler om en gruppe midaldrende kvinder fra en helt almindelig og uoriginal husmoderforening i Yorkshire, England, der får en ualmindelig og original ide. Og som - hvilket nok kommer bag på dem selv i ligeså høj grad som omverdenen - også har modet til at gøre alvor af den. (Foto: Tine Harden)

Indtil da har der ikke været det store at skrive om i husmoderforeningen, hvor livet gik sin stille gang, og højdepunkterne var de ugentlige møder med foredrag om emner som broccoliens historie. To af kvinderne i foreningen - Chris og Annie - er nære venner, og da Annies mand bliver ramt af kræft og efter et længere sygdomsforløb dør, beslutter de, at overskuddet fra deres årlige kalender skal gå til en ny sofa til den lokale kræftafdeling.

De tidligere år har deres kalender eksempelvis indeholdt billeder af egnens kirker eller blomster - men så får de en god ide. Og før de ved af det, står de bogstaveligt talt midt i en nøgenkalender - dog med strategisk placerede blomster, kager, strikketøj og tekopper.

Og det viser sig at være en RIGTIG god ide. Før de ved af det, udgør de avisoverskrifter hele verden over, og deres kalender sælger i et omfang, de end ikke havde drømt om.

Calendar Girls henvender sig til det voksne publikum, men kan ses af de fleste. Det er et meget sobert og hyggeligt stykke. Det udmærker sig dog ikke ligefrem ved nogen voldsom spændingskurve og har en humor, der til tider virker noget letkøbt. Heller ikke scenografien gør meget væsen af sig - hvilket uden tvivl er med fuldt overlæg - men alligevel savner man lidt kreativitet og liv.

Og de ting gør, at en forestilling, der ellers har fundet nogle stærke og rutinerede kræfter frem på skuespillersiden, ikke rigtig bliver til mere end en hyggelig oplevelse, der hurtigt vil være glemt igen.

Stykket bæres primært af Sonja Oppenhagen (Chris) og Jannie Faurschou (Annie) i de to hovedroller, og med Lisbeth Gajhede, Betty Glosted, Susanne Saysette og Kirsten Saerens i stærke biroller.

Derudover ses Githa Lehrmann, Ulla Ankerstjerne, Ejnar Brund Gensø, Kim Jansson og Morten Schaffalitzky i mindre roller.

Odense Teater - Calendar Girls
Se spilletider