Flere nyheder

 
Litteratur
Balladehistorier

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Balladehistorier
Tir. 28. sep. 2010



Forfatteren Iben Krogsdal tager i bogen "Balladehistorier" udgangspunkt i nogle af de hemmelige og forbudte ting, hun selv lavede som barn. Bogen er for børn fra 6 år og opefter og egner sig både til højtlæsning og selvlæsning. Hvert kapitel er en selvstændig historie, hvilket gør læsningen overskuelig for læseren.

Balladehistorier er en række fortællinger fortalt af pigen Mimi, som handler om en masse uartigheder og forbudte ting, hun laver, og hvor slemt det er, når det bliver opdaget, hvor slem man har været.
Der er historier om dengang, Mimi og hendes lillebror tegnede på væggene, eller dengang Mimi gemte madpakker i sit skab, fordi de simpelthen var for klamme, når de blev taget ud af skoletasken henne i skolen. Eller dengang Mimi og hendes veninde tømte et helt Nutella-glas, fordi de blev lækkersultne.

Der er i alt 10 historier, og der skal nok være nogle, som både børn og voksne kan nikke genkendende til, hvorved en oplæsning kan resultere i en morsom snak om, hvilke gale streger den voksne selv har lavet som barn.

Bogen er skrevet med nogle gode store bogstaver, men lixtallet er forholdsvis højt, så det er ikke en bog for den meget uøvede læser. Hvis barnet skal læse bogen selv, skal han/hun have en vis rutine i læsning, ellers er det for stor en mundfuld, men man kan jo så starte med at læse højt fra bogen, indtil barnet selv kan klare læsningen.

Balladehistorier er en bog, der kan få de voksne til at krumme tæer, og da det typisk er den slags bøger, børnene allerbedst kan lide, skal den nok blive en succes i de fleste børnefamilier.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Iben Krogsdal: Balladehistorier
Gyldendal, 128 sider
ISBN: 9788702086041