Flere nyheder

 
Film
Livet som arkadespil

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Livet som arkadespil
Tor. 14. okt. 2010



En skarp dialog og nogle vanvittige kampscener holder godt gang i "Scott Pilgrim mod verden". Det er en film, der svælger i legen med filmmediet og spilreferencerne. Det er lige ved at løbe af sporet, men reddes dog hjem af de talentfulde unge skuespillere i bi- og hovedroller. (Foto: Kerry Hayes)

Den 22-årige Scott Pilgrim (Michael Cera) har travlt med at være cool bassist i punkbandet The Bob-Ombs, men da drømmekvinden Ramona (Mary Elizabeth Winstead) dukker op i hans liv, kan Pilgrim ikke tænke på andet end at være sammen med hende. Inden de har været på særligt mange dates, melder Ramonas første ekskæreste sig dog og udfordrer Pilgrim til dødelig tvekamp, bogstaveligt talt.
Før Pilgrim kan vinde Ramonas hjerte, må han nu kæmpe sig igennem syv onde eks'er i dueller inspireret af de gamle arkade- og videospil.

Ideen med at illustrere kampene med ens kærestes eks'er som videospilsdueller er rigtig sjov. Man får serveret et hav af de visuelle ideer, der må have grebet instruktøren Edgar Wright, da han læste Bryan Lee O'Malleys tegneserie, som filmen er baseret på.

Wright har tidligere kastet sin kærlighed på filmgenrer som zombiefilm med Shaun of the Dead og actionfilm i Hot Fuzz. Begge film lavede sjov med deres respektive genrer, men på en meget nænsom og varm måde, der aldrig skjulte den glæde, instruktøren følte ved originalmaterialet. Dette lune savner man i Scott Pilgrim mod verden, hvor der desværre er gået lidt for meget kølig ungdomsdistance i det.

I hovedrollen som Scott Pilgrim er Michael Cera (Juno, Superbad) indbegrebet af denne distance; han er lidt for cool i forhold til sin omverden. I filmens første halvdel bryder man sig nærmest ikke om ham på grund af den måde, han behandler sine medmennesker på. Derfor bliver det også sværere at købe den ændring, der efterhånden indtræffer for karakteren, mens han kæmper sig igennem eks'erne.

Filmen er dog proppet med gode birollepræstationer fra blandt andre Chris Evans (Sunshine) og Brandon Routh (Superman) som onde eks'er, der er blevet henholdsvis filmstjerne og superveganer - noget, der bruges meget underholdende i duellerne. Savner man lidt mere følelse fra hovedpersonen, får man det til gengæld i overflod hos hans ekskæreste, high school-pigen Knives Chau, der spilles kært og morsomt af spillefilmsdebutanten Ellen Wong.

Scott Pilgrim mod verden er en film for folk med Guitarhero i stuen og Fight Club i dvd-afspilleren. Den lever i sin helt egen verden, hvor svære følelser håndteres med karateslag eller svedige guitarsoloer og knap så megen reel menneskelig indsigt. Helt grebet af den bevidst fjollede handling bliver man aldrig, men de skøre påfund under de vanvittige dueller er dog så opfindsomme, at man er godt underholdt, så længe filmen varer.

Scott Pilgrim mod verden
Se spilletider
Se filminfo