Flere nyheder

 
Litteratur
Børn og tatoveringer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Børn og tatoveringer
Ons. 13. okt. 2010



Bogen "Tigre og tatoveringer" udgives samme dag, som biograffilmen bag bogen har premiere. Det er en børnefortælling, der handler om jagten på en rigtig familie og de mange former, en lykkelig familie kan have - nå ja, og så handler den jo om pigen Maj og hendes onkel Tato-Sonny, tigre og tatoveringer.

Maj bor hos sin onkel, Tato-Sonny, i hans tatoveringsbutik, men børn og tatoveringer er bare en megadårlig kombi. Sådan starter bogen om den forældreløse pige Maj. Og børn og tatoveringer må virkelig siges at være en dårlig kombination, da Maj kommer til at tatovere børnetegninger på ryggen af det kæmpestore brød fra motorcykelklubben Tigrene, mens onkel Sonny er faldet i søvn foran en fodboldkamp på fjernsynet.
Dog har denne anmelder haft svært ved at overbevise de børn, historien blev læst højt for, om at tatoveringer lavet med en nål kan laves på en sovende rocker, fordi det kun kilder lidt at få lavet.. men rockere er jo nok bare lidt sejere end alle andre.

Maj og Sonny må flygte ud af byen på Sonnys knallert med Maj siddende i mælkekassen bagpå for at undgå det kæmpestore brød og resten af motorcykelklubben Tigrenes hævn, når de opdager børnetegningerne.
De tager ud for at lede efter en rigtig familie til Maj. Sådan en med en sød far, en klog mor, en sjov storebror, en lille hund og noget frisk luft og sunde grøntsager - ligesom i fjernsynet.

På vej mod havet farer de vild, og i en skov møder Maj den irriterende alf Allan, der får hende til at blive væk fra Sonny. Heldigvis møder hun en lille lygtemand, der følger hende tilbage til Sonny. Videre igen på vejen møder de cirkusfamilien med moren Mama Mio fru Filihunkat også kaldet Tutter, drengen Sigurd, der er kanonkonge, og tigeren Brutalis, der ved et uheld har spist faren. Maj er ikke helt tilfreds med at være endt hos cirkusfamilien og fortsætter alene på en ethjulet cykel og med lygtemanden på slæb ud for at finde en rigtig familie. Men nogle gange er det, man leder efter, lige i ens baglomme.

Historien er rigtig skægt fortalt og appellerer til børn i alderen fra 3-4 år til 10 år. Bagerst i bogen er et tatoveringsark med seje tatoveringer til børn - og de er af rigtig god kvalitet. Bogen kan klart anbefales - og jeg skal helt sikkert have børnene med ind og se filmen.
Måske er børn og tatoveringer ikke sådan en megadårlig kombi trods alt - i hvert fald ikke når det er tatoveringer fra et overføringsark, der kan fjernes igen.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Karla von Bengtson og Anne-Marie Donslund: Tigre & tatoveringer
Carlsen, 64 sider
ISBN: 9788711427187
Udkommer 14. oktober 2010