Flere nyheder

 
Teater
Tonedøv diva

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tonedøv diva
Man. 18. okt. 2010



"Souvenir" er en umusikalsk komedie om en af operaens mest komiske figurer, Florence Foster Jenkins, og hendes trofaste akkompagnatør, Cosme McMoon. Florence var en amerikansk sopran, som mest blev kendt for sin totale manglende sans for rytme, pitch og toneart. Hun elskede musikken, men kærligheden blev absolut ikke gengældt. (Foto: Vendsyssel Teater)

Forestillingen er et gæstespil fra Vendsyssel Teater. Souvenir er instrueret af Peter Schrøder, og de to roller spilles af operasanger Lise Lotte Nielsen og skuespiller Henrik Koefoed.

Stykket kræver en utrolig stor indsats af begge medvirkende. Som professionel sanger er det meget svært at synge falsk, og som pianist at skulle følge med en sanger, som ikke kan holde takten eller tonen, kræver et stort talent. Det er svært at sige, hvad der er mest imponerende; at se en sanger agere så dygtigt som skuespillerinde, eller en skuespiller begå sig så fantastisk musikalsk.

Stykket som sådan er der ikke så meget bid i. Det handler om Florence Foster Jenkins' liv, fortalt af hendes akkompagnatør gennem flere år, Cosme McMoon. I stykket forsøges det at komme om bag den latterliggjorte myte og fortælle noget om hende som person ud over hendes tvivlsomme vokale evner. Hvem var hun, hvorfor sang hun, og hvorfor kunne hun ikke høre, hvor dårligt det lød? Cosme selv startede med at være utrolig flov over at spille sammen med hende, men endte med at synes, at det var hende, der havde set lyset, hende der turde stå ved, hvem hun var, og hende der havde fundet svaret på, hvad der var det vigtigste i livet. Florence sang, fordi hun elskede at synge, og inde i hendes hoved lød det fremragende, og det var det vigtigste, ikke hvad alle andre sagde.

Hvis man i forvejen kender de sange, der bliver mishandlet i Souvenir, får man mere ud af stykket, men enhver kan få noget ud af forestillingen.

Souvenir er ikke et stykke, der skal analyseres. Det handler om en afdød sanger, og stykket er en komedie med musikalsk islæt. Man skal bare nyde at lade sig underholde og more sig over den stakkels dames manglende musikalitet.

Vendsyssel Teater - Souvenir
13. oktober på Horsens Ny Teater
Spiller desuden her:
Mønshallerne
Odense Teater