Flere nyheder

 
Musik
Det syngende overskæg genopstår

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Det syngende overskæg genopstår
Ons. 17. nov. 2010

Freddie Mercury lever! - i skikkelse af Bjarke Baisner, forsangeren fra "Queen Machine". Fredag aften blev Horsens Ny Teater fyldt med forventningsfulde tilskuere iklædt 80'er-tøj og for mændenes vedkommende en Mercury-snegl. Det blev en fantastisk fest, godt hjulpet af det fantastiske band og ikke mindst Bjarke Baisner alias Freddie Mercury.

Fra Horsens Ny Teaters side var der lagt op til en gigantisk firserfest, hvor der var præmier for bedste outfit samt bedste overskæg a la Freddie Mercury, det vil sige en "Mercury-snegl". Der blev udskænket klassiske firserdrinks, og selv de ansatte på teateret var i tematøj og overskæg - virkelig gennemført.

Aftenens publikum var ikke traditionelle teatergængere, og Horsens Ny Teater skal have en stor cadeau for at turde binde an med den, for et traditionelt teater, lidt usædvanlige genre, som en Queen-koncert er. - Men nu har ingen jo nogensinde beskyldt Horsens Ny Teater for at være traditionelt.

Queen Machine med Bjarke Baisner i forgrunden leverede virkelig varen; sikke en stemme og sikke en lyd. Publikum var med hele vejen i en grad, så selv bandet virkede overraskede. Vi kom igennem de fleste af Queens store hits, og det var svært at skelne mellem lyden fra Queen Machine og en original Queen live-optræden.

Det er svært at kopiere Mercurys kraftfulde stemme, som spændte over fire oktaver fra den helt dybe til de høje toner, som f.eks. kendes i "Bohemian Rhapsody". Bjarke Baisner tager dog udfordringen op, og det meste af tiden er det simpelthen ikke til at høre forskel. Guitaristen Peter Jeppesen skal også fremhæves for de fantastiske lyde, den mand er i stand til at trække ud af sin guitar. Ud over de ovennævnte består bandet af Andreas Andersen, Jens Lund og Henrik Østergaard.

Queen Machine spillede på Horsens Ny Teater fredag aften; en aften, hvor man typisk kommer træt hjem fra arbejde efter en hård uge og næsten ikke gider slæbe sig af sted for at høre en koncert. Queen Machine fik dog hurtigt publikum på andre tanker end at sidde og slappe af i sofaen, og det blev en rigtig fed fest og en fornøjelig aften.

Den eneste lille "øjenbæ" ved koncerten var, at Bjarke Baisner havde lært 3-4 bevægelser, som var typiske for Freddy Mercury, og dem brugte han så hele tiden i en sådan grad, at man blev træt af at se på det. Derudover kunne det være fedt, hvis resten af bandet også klædte sig ud, så det ikke kun var sangeren, der var iklædt Mercury-tøj.

Queen Machine kunne i øvrigt afsløre, at de skal spille i Lunden i Horsens næste år, og at man kan finde deres turnéplan på Facebook.

Queen Machine
Se spilleplan