Flere nyheder

 
Musik
Musikalsk møde i mørket

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Musikalsk møde i mørket
Man. 7. feb. 2011

Det var en aften fuld af små sensationer, da den hyggelige gamle teatersal på Svendborg Teater onsdag d. 2. februar dannede rammen om en musikalsk - og særdeles underholdende - aften i selskab med to af de garvede kræfter i dansk rockmusik: Michael Falch og Poul Krebs. Og publikum fik, hvad de kom efter.

Nærmere præsentation af de to er vist overflødig - og de har tilsammen et bagkatalog af uopslidelige sange, der vist kan gøre mange rock-koryfæer grønne af misundelse. Derudover har de et langt musikalsk venskab, som nu for tredje år i træk bringer dem ud på turné sammen som duo.


Det er dog kun anden gang, de går på scenen sammen på Svendborg Teater - de var der i 2009, men i 2010 kom de ikke forbi.

Svendborg Teater, som i øvrigt er en tro kopi af det gamle Dagmar Teater i København, blev opført i 1897. Og at træde ind i den røde velourfyldte sal føles også stadig som at træde tilbage i tiden. Helt så langt tilbage skal vi dog ikke for at finde de første hits fra to herrer, som har været en meget væsentlig del af den danske rockscene i efterhånden nogle år.

Det lagde de heller ikke selv skjul på i de anekdoter og velmente drillerier, som de delte rundhåndet ud af til hinanden og publikum. Og man kunne mærke, at de nød aftenen mindst lige så meget som publikum, hvilket ikke siger så lidt.

Det er meget tydeligt, at de har fundet et makkerskab som fungerer, og de supplerer hinanden utrolig godt - både musikalsk, vokalmæssigt og personlighedsmæssigt.

Det var en (næsten) rent akustisk aften, hvilket klæder de gode melodier og karakterfulde stemmer rigtig godt. De havde medbragt et sandt arsenal af akustiske guitarer, et par mundharmonikaer, masser af energi, humor, gode historier, velkendte (samt et par nye) sange og ikke mindst en tydelig lyst til både at spille og fortælle, som hurtigt spredte sig til langt bag de bagerste rækker i alle salens tre etager. Og det skortede bestemt heller ikke på indlevelse og nærvær.

Så der er vist ingen tvivl om, at publikum - som skiftevis begejstredes, sang, lo og lyttede helt musestille - var glade for, at de havde valgt at bruge denne aften på et møde i mørket med Falch og Krebs i den fine aldrende teatersal, som udgjorde en meget passende ramme for aftenens rejse i både nutid og fortid.

Falch og Krebs gav koncert på Svendborg Teater 2. februar