Flere nyheder

 
Musik
Showtime

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Showtime
Tir. 15. feb. 2011

TV2 har netop udgivet deres 17. studiealbum: "Showtime", der også denne gang har Thomas Troelsen og Frederik Thaae stående som producere. Ifølge TV2 selv har de denne gang kigget lidt nærmere på kærlighed, og på den måde man behandler hinanden på i jagten på blandt andet frihed og selvudfoldelse. Og det er de sluppet udmærket fra.

Titelnummeret "Showtime" er TV2 som de plejer at være, men nummeret virker desværre uforløst og når ikke at peake, før det er slut. Pladens første single "Fuck den kærlighed" lyder dejligt storslået og moderne, og trækker et spor til Steffen Brandts samarbejde med Turboweekend. Ulempen er dog, at det lyder lidt for meget som Turboweekend og ikke som TV2. Nummeret "Som i himlen" er filosofisk og eftertænksomt med strofer som: "Jeg ville ikke gå alene, hvis jeg var dig. Du kunne møde skæbnen, det kunne være mig". "Go tur hjem" trækker spor tilbage til klassikeren "Skanderborg station", og det svinger bare derudaf.

"Læg dig nu ned" er pladens tungeste nummer, arrangementet er rodet og frasen: "Let's spend our life together, now I need you more than ever" er klichéramt. Dette er muligvis hensigten, men "joken" er desværre ikke overbevisende. Dog er det imponerende, at Steffen Brandt ingen problemer har med at ramme falsetten. I samme ende ligger det funky nummer "Bæres herfra", som bliver kedeligt og forudsigeligt og ikke formår at bide sig fast, heller ikke efter tredje gennemlytning. I modsatte ende finder vi "Den dag min elskede kommer hjem", der er et fremragende nummer med en fornuftig og ikke alt for dominerende strygerbelægning og en melodi, der rammer plet.

"Salme for de tunge", kan tolkes som en bekymring for, at vi i Danmark er i fare for at blive spist af vores omverden - eller at kloden stille og roligt er ved at fortære sig selv, og det kan der jo unægtelig være noget om. Også i dette nummer går tingende op i en højere enhed både med melodi, arrangement og tekst. Kommentarer til samtiden får vi heldigvis flere af, i "Upside down", der handler om den overfladiskhed, egoisme og smartness, der har præget samfundet i de senere år.

Det er endnu engang Thomas Troelsen der har produceret, og det er både en styrke og en svaghed. Frederik Thaae har også været med på holdet denne gang og synes at tilføre nogle stramme arrangementer, og det virker. Pladens styrke er, at den trods et par lidt malplacerede elecktronika-inspirerede beats på numerene "En stil med emnet død" og "Bæres herfra" samlet set fungerer rigtig godt. TV2 leverer en gedigen plade i Showtime, der overordnet er velproduceret og velarrangeret.

TV2 - Showtime
Udkom d. 14.2.2011
Universal Music