Flere nyheder

 
Musik
Et bragende godt comeback

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et bragende godt comeback
Tir. 15. feb. 2011

De har haft ubegribeligt mange, og store, pophits siden slutningen af 80'erne. Det er fortrinsvis sange om den svære eller mislykkede kærlighed det drejer sig om, men selvom det er hørt før, er der bare nogen der kan deres kram. Det er naturligvis svenske Roxette her menes, for få har mestret pop/sing-along sangen som dem, og nu gør de det igen. Roxette gør et glædeligt og længe ventet comeback, efter omtrent 10 år med stilhed.

Roxette er netop udkommet med albummet Charm School - det 9. studiealbum fra det svenske band. Duoen har ellers været sat på pause siden 2001. Imellemtiden har Roxette dog udgivet flere opsamlinger, og både Maria Fredriksson og Per Gessle har lavet soloudgivelser. Dertil har Marie Fredriksson overvundet en svulst i hjernen.

Men nu er de tilbage! Og det er både et velkomment og godt comeback. Forløberen til albummet singlen She's Got Nothing On (But the Radio), er en up-tempo powerballade som man kender fra tidlige numre som Big L eller Dangerous. I samme stil finder man de nye numre Big Black Cadillac, Only When I Dream, Dream On og After All, der giver pladen masser af stryke og får den til at svinge.

Åbningsnummeret Way Out leder tankerne hen på Bon Jovi og lejrbålsstemning, men det gør ingen ting, for det hænger sammen og giver pladen mere vidde. På den stille side er det numre som No One Makes It On Her Own, der kunne lyde som et "tak for hjælpen" fra Marie Fredrikssons side, og Sitting On Top Of The World der er de stærke sange med gode melodier, som bliver hængende i hovedet. Dog synes numrene Speak To Me, Happy On The Outside og I'm Glad You Called overflødelige og falder igennem, da de simpelthen lyder som noget, man har hørt for mange gange før; man kunne have ønsket sig lidt færre mol-akkorder og mere backingband.

Man kunne have frygtet, at comeback-albummet ville være en skygge af tidligere tiders styrke, men det er absolut ikke tilfældet. Overordnet er pladens i alt 12 skæringer godt skrevet, og arrangementerne er lyttervenlige uden at blive kedelige - det er jo trods alt stadig Roxette. Stilen er den velkendte og meget melodiske powerballedepop, som de har været gode til fra dag et - og stadig er.

Der er masser af overskud og ambition i Charm School. Roxette er blevet 10 år ældre, men det kan man ikke høre, de har stadig en bred folkelig appel og kan lede tankerne tilbage til de glade 90'ere. Man må dog håbe, at omverdenen ikke har ændret sig alt for meget siden, vi sidst hørte noget fra Roxette. Bandet har heldigvis ikke ladet sig påvirke eller presse, hverken af indie-bølger, low-fi rock eller elecktro-trends, de er stadig Roxette. Dertil spår undertegnede mindst to forårs- og sommerhit i form af pladens 1. single She's Got Nothing On (But the Radio) og enten Big Black Cadillac, Only When I Dream, Dream On eller After All.

Man kan dog godt lidt savne mellemtingen mellem de stille numre og powerballaderne, og dette er desværre pladens svaghed. Samtidig er det den eneste finger, der kan sættes Roxettes seneste udgivelse, og denne anmelder glæder sig til sommerens koncert i Tivoli.

Roxette - Charm School
Udkom d. 14.2.2011
EMI Music