Flere nyheder

 
Litteratur
Kagebog med op- og nedture

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kagebog med op- og nedture
Ons. 16. feb. 2011

I denne uge udsender Gyldendal en ny lille kagebog, hvor forfatteren Gitte Heidi Rasmussen giver en række opskrifter på kager, der på den ene eller anden vis er sjovt pyntede. Det er ikke just kræs for gourmetganen, men det er alligevel en ganske fin lille bog, som sikkert kan bidrage med underholdning til mange børnefamilier.

For en gangs skyld en bog, hvor man får lige nøjagtig det titlen lover. Gitte Heidi Rasmussens Sjove kager er en bog med ideer og opskrifter til netop sjove kager. Ikke anderledes kager, delikate kager eller lækre kager, men bare sjove kager.

Opskrifterne er simple og meget børnevenlige både hvad angår sværhedsgrad og smag, så selv helt små børn uden problemer kan være med til selv både at bage og pynte kagerne.

Billederne eller kagerne - det kan være vanskeligt at vurdere - er af lidt svingende kvalitet. Nogle er faktisk rigtig sjove kager, som man får lyst til selv at bage. Her kan f.eks. nævnes chokolademuffins pyntet som abehoveder, En stor kage formet som et bistade med små skumfidusbier eller vanillemuffins, der ved hjælp af popcorn og lakridssnøre ligner små buttede høns. Men andre kager i bogen ser desværre næsten direkte uappetitlige ud. For når ikke engang opskriftens ophavskvinde og en professionel fotograf kan få den trefarvede marmorkage til at se lækker ud, så er der nok ikke stor sandsynlighed for, at den vil blive bagt i særlig mange hjem fremover.

Selvom der er lidt op- og nedture undervejs gennem Sjove kager, så er det dog stadig en fin lille bog, som de fleste børn helt sikkert vil synes om. Og da prisen er særdeles rimelig, vil den sikkert gøre sig godt som alt fra velovervejet værtindegave til impulskøb til ungerne under indkøbsturen. Sjove kager er en bog, der ikke udgiver sig for at være andet, end det den rent faktisk er, og det er faktisk i sig selv lidt befriende.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Gitte Heidi Ramussen: Spis godt - Sjove kager
Gyldendal, 57 sider
ISBN: 978-87-02-09943-0