Flere nyheder

 
Diverse
Queen live i Odense - næsten!

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Queen live i Odense - næsten!
Man. 21. feb. 2011

For første gang nogensinde kunne Killer Queen, bandet som blev dannet i 1993 og de sidste mange år har været betragtet som Europas bedste Queen kopi-band, opleves i Danmark, da de fredag d. 18. februar gæstede Odense koncerthus. Her var "Carl Nielsen Salen"; symfoniorkestrets normale hjemmebane, pakket med forventningsfulde publikummer.

"I know you all have bought seats. But this is a rock concert - so let's get off our asses!".

En lille opsang fra forsanger Patrick Myers, der udgjorde en karismatisk, energisk og i det hele taget ganske overbevisende udgave af Freddy Mercury. Og ordene blev straks taget til sig af et - nu stående - publikum, der hurtigt lod sig rive med af energiniveauet fra scenen.

Det meste af koncerten lod publikum siddepladser være siddepladser og rejste sig - både på eget initiativ og opfordret af bandet. Og der er ingen tvivl om, at det var måden koncerten skulle opleves på. For det VAR en rockkoncert, med al den energi og stemning der hører sig til.

Killer Queen er noget af det nærmeste, man kan komme på at opleve det ægte Queen, hvilket særligt skyldes Patrick Myers der både af udseende, stemme og sceneoptræden formår at komme rigtig tæt på den ægte vare.

Bandets kompetencer fejler bestemt ingenting, hvilket både bassist, trommeslager og i særlig grad guitarist (i rollen som Brian May) og forsanger Patrick Myers (i rollen som Freddy Mercury) gav flere prøver på.

Men selvfølgelig er det ikke den ægte vare.

Og i enkelte øjeblikke balancerer de da også lige på grænsen til at blive mere en parodi end en hyldest. Af og til kan man også godt høre, at Patrick Myers' stemme bliver lidt presset, når han skal højt op uden at gå i falset.

Men Freddy Mercury var også gjort af et særligt stof, så meget tættere på den ægte vare kommer man alligevel nok ikke. Og på grund af bandets energi, engagement og imponerende musikalske kompetencer, lader man sig næsten overgive til illusionen fra den autentiske opsætning af Queen, som de lød og så ud i deres velmagtsdage. Konceptet holder ganske godt.

Valget af Carl Nielsen Salen og siddepladserne kan dog godt undre lidt. Det virkede bestemt ikke som det rigtige sted til en rockkoncert som denne.

Og selvom bandet heldigvis formåede at få publikum til at glemme siddepladserne det meste af koncerten, så lagde det alligevel en dæmper på oplevelsen, at man nok havde valgt det forkerte sted til koncerten.

Det var måske ikke helt "a kind of magic" - men bestemt værd at opleve!

Killer Queen, Odense Koncerthus - Carl Nielsen Salen, d. 18. februar 2011.