Flere nyheder

 
Litteratur
Inspiration til små sangskrivere

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Inspiration til små sangskrivere
Ons. 9. mar. 2011

En inspirationsbog til børn og unge om at skrive tekster og lave musik. Hvordan får man inspiration - og kan man sikre sig et hit? Det giver Elisabeth og Rosa i denne bog blandt andet et bud på. Desværre har bogen intet med MGP at gøre, og forventningsfulde piger må skuffet lægge bogen fra sig igen.

Den store fokus, der i tiden er på konkurrencer om talent og x-faktor, har helt glemt det vigtigste - nemlig musikken og sangen. Hvordan finder man på en tekst, skal den rime, og skal melodien skrives før eller bagefter? Dette er nogle af overvejelserne i bogen, der dog ikke giver nogen klare svar, men kommer med nogle overvejelser og lader forskellige kunstnere fortælle, hvordan de gør.

Makkerparret Elisabeth og Rosa er ikke kun erfarne inden for musik- og underholdningsbranchen, de er også mor og datter - og deres historie får man også med som en del af pakken.
Titlen på bogen, Vores eget MGP, er desværre en smule misvisende, for nok handler den om at lave et hit, men den har som sådan intet direkte med MGP at gøre. De to forfattere har, så vidt vides, aldrig været involveret i MGP, men har nok været med til at producere en del musikhits. Elisabeth Gjerluff Nielsen er bl.a. kendt for sine mange populære børnesange f.eks. "Her er min mor", og hendes datter Rose Gjerluff Nyholm er for tiden nok bedst kendt fra tv-programmet Lille Nørd og som Rosa fra Rouladegade. Det er helt klart nogle erfarne damer, der har en mening og stor passion for musik.

Nogle steder mangler der sammenhæng i bogen. Der er mange stemningsinspirerende billeder af unge, der spiller musik - muligvis barndomsbilleder fra 1970erne og 1980erne. Men de står for sig selv uden kommentarer, fototekst eller en henvisning, så tit sidder man og overvejer, om det er fyld, eller om de rent faktisk har ment noget med at tage et bestemt billede med netop her. Lige så med sangtekster; der er flere steder i bogen brugt en del sider på at gengive sangtekster f.eks. "Lysets Engel går med glans" og "Solitudevej", og kun få steder kan man i teksten finde en reference til sangene, der kunne indikere, hvorfor de er med.

Bogens målgruppe må være børn i aldersgruppen 8-12 år, og nok primært piger, eftersom de interviewede er et amatørpigeband, den kvindelige sanger/bassist Bassida, nå ja og så Johan fra Lille Nørd. Men havde man håbet på en bog om MGP, særligt når den udkommer et par dage før årets børne-MGP, bliver man skuffet. Der er intet MGP-relateret i bogen. Havde man valgt en anden titel, der ikke slog plat på børnenes MGP, ville bogen nok have stået stærkere. Som det er, kan anmeldelsen ikke snige sig op på mere end en gennemsnitlig karakter - 3 ud af 6 stjerner til Vores eget MGP fra denne anmelder.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Elisabeth Gjerluff Nielsen & Rosa Gjerluff Nyholm: Vores eget MGP
Carlsen, 72 sider
ISBN: 978-87-114-2924-2