Flere nyheder

 
Musik
Hørt før, gjort bedre

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hørt før, gjort bedre
Søn. 20. mar. 2011


Den danske musiker Sascha Dupont har skiftet det danske "sangskriver" ud med "songwriter" og har gennem de sidste to år arbejdet på at finde melodien i Los Angeles. Her har hun dog i stedet fundet kærligheden, som er blevet hendes helt store inspirationskilde til ep'en "Sascha D".

Ep'en, som udkommer 21. marts, indeholder fire tracks, der alle berører samme tema; nemlig kærlighed. Den første single fra ep'en hedder "I Know Where I Belong". Med lidt jazzede rytmeinstrumenter fortælles historien om kvinden, der endelig har fundet manden i sit liv. Sascha Dupont har netop selv fundet manden i sit liv og har lige givet musiker Bryan Conner sit ja i Las Vegas. At Sascha Dupont er forblændet af en ny kærlighed kommer fint til udtryk gennem teksten "I'll do the dishes, clean the house, all because I am so into you".

Det klæder Sascha Duponts stemme at bevæge sig ind i de bløde jazzrytmer med klaveret som det bærende instrument. Men det bliver dog hurtigt en kende kedeligt. Sang nr. to "You're the One" falder mest af alt igennem som en klassisk sukkersød popballade om den eneste ene.

På ep'ens tredje nummer "Alone Again" kan vi bedre forestille os, at vi sidder tilbagelænet på en klub i dunkelt lys med Sascha D siddende ved klaveret. Her er der tale om et jazznummer, hvor pop-delen ikke får lov at dominere. Udover Sascha Dupont på klaver er der kun Nicholas Findsen på bas, hvilket giver nummeret en dejlig ro. Især vinder dette nummer ved at byde på et instrumentalt stykke, hvor klaver og bas ubesværet leverer et fint break.
Med det sidste nummer på ep'en "Keep It Like That" får vi serveret en happy-tune med en letfordøjelig rytme, som ikke er videre interessant, selvom der er lagt kor i baggrunden.

Sascha Dupont lægger godt fra start, men formår ikke at hægte sig fast i øregangene. Hun viser enkelte steder, at hun er i stand til at lave nogle fine twists i sit sangregister, men mest af alt minder det om en lige landevej - ingen bump, ingen overraskelser. Det er et fint håndværk, men det er hørt før og gjort bedre. Der er et godt stykke vej, før det er fair at betegne genren for "Jamie Cullum med bryster", som Sascha Dupont selv kalder det.

Sascha D - Sascha Dupont
Ep, udkommer 21. marts