Flere nyheder

 
Teater
Drønsjove detektiver

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Drønsjove detektiver
Man. 28. mar. 2011


(Foto: Mallemadsen.com)

Med "Hund 009 - Mysteriet om Hvorfor-Det-Nogle-Gange-Kan-Være-Så-Svært" har Teater Hund skabt en skøn og vedkommende detektivhistorie, der er helt sin egen. Emnet er alvorligt, men trekløveret på scenen forstår at hive det ned i børnehøjde og gøre det sjovt for publikum i alle aldre. En er helt igennem herlig forestilling.

Teater Hund er kendt for at give sig i kast med de tunge emner, og dette er ingen undtagelse. Manuskriptforfatter Methe Bendix sætter fokus på den negativitet, usikkerhed og nej-hat-mentalitet, nogle mennesker føler i hverdagen. "Jeg kan da heller ikke finde ud af noget". "Alting går da også galt for mig". "Det er da klart, jeg ikke har nogen venner". Osv., osv. Men hvorfor har vi det sådan, og hvorfor er det så svært bare at være glad og nyde livet? Og hvad der er endnu mere vigtigt: hvad kan vi gøre ved det? Svaret skal måske i virkeligheden findes inde i os selv. Det er et svært emne, Teater Hund har taget fat i, men alligevel noget, som de fleste kan relatere til. Især når det, som her, præsenteres i en ny og forfriskende indpakning.

I Hund 009 møder vi nemlig det umage detektivpar, Ruth og Rosa, der utålmodigt og uden held venter på, at deres store sag skal ringe på. Hver dag kommer naboen Vagn trillende gennem kontoret med sit klaver. Men hvem er Vagn egentlig? Og hvordan har han det? Det skal snart vise sig, at Vagn ikke har det særlig godt. For hvem har dét, når man får sms-beskeder dagen lang, der driller én med, at man går med seler og i øvrigt ikke har nogen venner? Sagen er klar: Der er nogen, der er efter Vagn.

I sådan en situation er det godt, at man har et par topprofessionelle detektiver som Ruth og Rosa ved sin side. De to detektivdamer er et kapitel for sig. Ruth kan vende og dreje den velkendte remse om Kilmar og Kalmar, så man næsten føler sig hensat til et Linie 3-show, og Rosa med sit skarptskårne pagehår og sit blå jumpsuit er som taget ud af Pulp Fiction.

Til at støtte op omkring trekløveret har Jacob Langaa-Sennek udarbejdet en gennemført scenografi. Ved første øjekast synes det lille begivenhedsløse detektivkontor ganske simpelt indrettet, men én efter én tages den ene fantastiske paprekvisit efter den anden frem lige fra skvulpende kaffekopper til en lampe, der kan trykkes frem af skrivebordet - og selvfølgelig også kan tændes. Kort sagt, her er virkelig kælet for detaljerne.

Af en detektivhistorie at være starter Hund 009 noget langsomt ud, men det er faktisk en af forestillingens styrker, at den tør lade stilheden tale for sig selv ind imellem. Men da først Ruth og Rosa har koblet sig selv på sagen, begynder det at gå stærkt. Og da forestillingen er omme, har de fundet frem til Vagns dæmoner, løst sagen og gjort Vagn glad igen - omend på en lidt utraditionel måde. Jo, Ruth og Rosa er bestemt et bekendtskab værd.

Hund 009 - Anemone Teatret
Aldersgruppe: 5-12 år og medfølgende voksne
Se spilletider