Flere nyheder

 
Litteratur
Bogstavrim fra A til Å

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bogstavrim fra A til Å
Ons. 6. apr. 2011

Marianne Iben Hansens "A, B, kom og C" med små rim for hvert bogstav og med underholdende og farveglade illustrationer af Bo Odgaard Iversen er et hæderligt forsøg i alfabetbogsgenren med fortællinger om blandt andet Magnus Maler og Zombien fra Zimbabwe.

På bagsiden står "A, B, kom og C hele alfabetet - Alle ben på nakken - suse ned ad bakken - Skoen på, op på tå - turen går fra A til Å". Billedbogen er små mundrette bogstavrim (der næsten alle virker), et for hvert bogstav. Fra A - hvor Kalle har malet alfabetet, alle vegne på tapetet, til Å - hvor fru Grå kører ud i åben sportsvogn i det blå. Hvert bogstav har et rim i et eller to vers og dertil en dobbeltsidet illustration.

Illustrationerne er morsomme og farverige, og der er mange finurlige opfindelser f.eks. nuttede nullergrise, der er nyfødte nullerbørn af nullermænd og nullerkoner. Billedet af den splitternøgne Ib, der har været ude i en isvind og er blevet til en ispind er også ret godt fanget. Der er enkelte steder, hvor tegningerne ikke helt passer sammen med rimene: nogle kyllinger bliver til fugle, og et andet sted bliver en viol til en bellis. Generelt er illustrationerne dog gode til at understøtte stemningen og historien i rimene.

Samlet set en god og underholdende billedbog med nye alfabetrim, der kan bruges til højtlæsning fra ca. 4 år.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Marianne Iben Hansen: A, B, kom og C
Illustrationer: Bo Odgaard Iversen
Gyldendal, 56 sider
ISBN: 9-788702-101591
Udgivet: 7. april 2011